Key Lime Pie

Här kommer receptet på en enkel, krääämig, härlig Key Lime Pie! (Receptet hittade jag på burken med kondenserad mjölk) Jag hade aldrig lagat den själv tidigare men blev bjuden på den på en tjejmiddag hemma hos Ellinor för ett tag sedan. Nu har jag lagat den själv och kommer helt klart göra om det!

300 g digestivekex
100g flytande margarin
1 tsk vanilinsocker
1 tsk kanel
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice

Blanda kex, margarin, socker och kanel i en mixer och kör till en smulig massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och grädda 5 min i 200 C. Låt svalna. Rör i hop (vispa ej!) den kondenserade mjölken med äggulorna och limejuicen och häll smeten i pajskalet. Låt stå i kylen minst 4 timmar (gärna över natten). Garnera med tunna limeskivor och servera med lättvispad grädde.

 1. Anders skriver:

  Ska göra 3 av dessa idag 😀 har följt detta recept flera gånger, efter lite experimenterande har jag kommit fram till att lite gelatin i limesmeten gör att det stelnar till lite bättre och man slipper att den flyter ut, testa gärna det om ni tycker den är för flytande.

  I många andra recept skriver dom att man kan grädda den i ugnen med smet och allt, gör inte det, det blev inget bra alls.

  så nu ska jag springa och köpa kondenserad mjölk 😀

 2. Ingrid skriver:

  Fy! vad gott det ser ut 🙂 jag var i florida över jul och nyårsafton, the key lime pie var det godaste jag har ätiti i hela mitt liv… 😀

 3. Oh gud vad den såg smarrig ut! Jag älskar oxå pajer! O cheesecakes vilket detta nästan är ju 🙂 Får bli att köpa digestivekex imorrn då mina nyss tog slut. (Älskar såna kex med mkt smör på haha.) Vilka fina bilder du tar förresten!!

 4. Kul att du tittade in på min blogg! Jodå, Key Lime paj står på tur att tillagas. Jag har fått tips på den tidigare (se tidigare inlägg i min blogg, där jag ger recept på kolasås).

 5. Annso skriver:

  Mmmm…den ser jättesmarrig ut! :yum:

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..