ANNONS

Morotstårta

/

Nu har jag testat att baka Kungsörnens morotstårta (färdig mix i paket). Väldigt enkelt och snabbt gjort. Morotskaka tillhör en av mina favoriter och det recept jag brukar baka efter är ganska krångligt*. Eller ja det tar lite tid i allafalla, man ska riva morötter osv osv. Kungsörnens var helt klart ett ok alternativ, även om den blev lite torr kanske.

Toppingen däremot var UNDER ALL KRITIK, yak tvi blää fyyy! 😛 Fick kväljningar av den, så jag gjorde min egna. (Vet inte om det kan ha berott på att jag använde margarin istället för smör, men smaken blev verkligen vidrig och hur mkt jag än vispade så blev den inte så där fluffig som det stod att den skulle bli).

Kakan bakas enligt instruktioner på paketet (blanda med vatten, häll i bröad form, in i ugnen 45 min). Toppingen gjorde jag så här:

150 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vipsa krämen till en jämn smet. Bred på kakan när den kallnat. Obs kakan bör vara helt kall annars smälter toppingen och glider av! (Baka gärna själva kakan dagen innan).

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00