Morotstårta

Nu har jag testat att baka Kungsörnens morotstårta (färdig mix i paket). Väldigt enkelt och snabbt gjort. Morotskaka tillhör en av mina favoriter och det recept jag brukar baka efter är ganska krångligt*. Eller ja det tar lite tid i allafalla, man ska riva morötter osv osv. Kungsörnens var helt klart ett ok alternativ, även om den blev lite torr kanske.

Toppingen däremot var UNDER ALL KRITIK, yak tvi blää fyyy! 😛 Fick kväljningar av den, så jag gjorde min egna. (Vet inte om det kan ha berott på att jag använde margarin istället för smör, men smaken blev verkligen vidrig och hur mkt jag än vispade så blev den inte så där fluffig som det stod att den skulle bli).

Kakan bakas enligt instruktioner på paketet (blanda med vatten, häll i bröad form, in i ugnen 45 min). Toppingen gjorde jag så här:

150 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vipsa krämen till en jämn smet. Bred på kakan när den kallnat. Obs kakan bör vara helt kall annars smälter toppingen och glider av! (Baka gärna själva kakan dagen innan).

  1. Själva kakan e god men ja…. toppingen här håller jag med dig om! Smakar konstgjord på nåt vis… *urk* Men morotskaka skulle jag oxå kunna leva på om det inte fick vissa konsekvenser på utsidan såväl som på insidan 😳 😆

  2. Morotskaka är ju så sjukt gott! :yum:

  3. Mmmm – måste baka – morotskaka 🙂

  4. Jessica skriver:

    Ser ju onekligen gott ut 😀 Mums!

    KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..