ANNONS

Potatisgratäng

/

En av mina absoluta favoriter. En helt vanlig potatisgratäng. Enkelt, gott och passar till det mesta. Här kommer mitt allra lättaste recept.

Man behöver:
potatis
gul lök
vitlök
grädde (allra godast med vispgrädde)
salt & peppar
ströbröd
smör att hyvla överst

Mängd = beroende på hur stor form man ska göra. (Jag brukar ta ca 8-10 potatisar, 1 gul lök, 2 klyftor vitlök, 3 dl grädde salt & peppar till en form som räcker till ca 4 port.)

Skiva potatisen tuuuunt (gärna i matberedare) och löken lika så. Varva Potatis och lök i formen. Blanda grädde, vitlök, salt & peppar och häll på lite gräddblandning mellan varven. Toppa gratängen med ströbröd och hyvla över lite smör. Ställ i mitten av ugnen 225 C ca 45 min – 1 timma. (Känn efter med sticka då och då, gratängen är klar när potatisen är mjuk och ytan fått fin färg)

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00