Nachogratäng

Testade ett läsar-recept ur Allt om Mat på Nachogratäng med fläskfilé och det var riktigt gott! Lite lagom fredagsfestligt sådär 🙂

4 port:
600 g fläskfilé
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 liten burk ananasringar
3 tomater
1 påse nachochips (200 g)
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1/2 tub naturell mjukost (à 275 g)
1 burk tacosås (230 g)
2 dl riven lagrad ost, tex västerbotten

creme fraiche
blandad sallad

Skär fläskfilén i tärningar och stek dem i smöret. Tillsätt tacokryddan. Skär ananas och tomater i mindre bitar. Lägg nachochipsen i botten på en ugnsform och fördela kött, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås och strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen, 225 C, 10-15 min tills osten fått fin färg. Servera gratängen med enklick creme fraiche, lite jalapenos och en god sallad.

  1. Monica skriver:

    Den här rätten var jättegod.Flera på jobbet har fått receptet.Jag älskar att prova ny mat.Sen får man ju sina favoriter förstås som ju återkommer då och då.Ska försöka komma på nåt bra till i morgon,men just nu står det still.Är så sugen på färsk potatis och nåt smarigt till som inte tar för lång tid att tillaga när man jobbar.

  2. Hej!
    Tack för en bra hemsida med kanon mat. Har dragit ut flera recept som ska prövas här framöver. Bra med lite enkla recept. Hit kommer jag gå in flera gånger för att få insperation och nya mattips.Denna maträtt ska nog testas nästa helg.
    Många hälsningar
    Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..