ANNONS

Janssons frestelse

/

Mera påskmat. Här kommer mammas recept på Janssons frestelse:

(mängder beror på vilken form man har)
10 st Potatisar
2-3 st gula lökar
2 små askar ansjovisfiléer
5 dl grädde
några tunna hyvlade skivor smör
ca 1 dl ströbröd

Smält lite smör i en kastrull och lägg i den skivade löken och låt den fräsa en stund så den blir lite genomskinlig och blank. Skala och skär potatisen i smala stavar. Varva sedan potatis lök och ansjovis i en smörad form, det översta lagret ska vara potatis. Häll över ansjovisspadet och häll på ca 4 dl av grädden (spara lite att hälla i lite senare). Strö över ströbröd och lägg på några tunna skivor smör.
In i ugnen i 200 grader i ca 1 timme. (prova med en gaffel så potatisen är riktigt mjuk) Efter halva tiden så häll på resten av grädden. Ifall den verkar bli för mörk så lägg på ugnsfolie och sänk temperaturen något.

Tips: gillar ni inte anjovis så går det bra att byta ut dem mot 1/2-1 dl kalles kaviar!!

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00