Omelett med champinjonstuvning

Till denna smarriga omelett behövs:

6 st ägg
8 msk mjölk
salt
smör (att steka i)

2 msk smör
2 msk mjöl
1 dl mjölk
ca 2-3 dl grädde (spädes lite i taget till lagom konsistens)
ca 1 liter färska champinjoner
salt,peppar och lite socker

Skölj champinjonerna och skär de i små skivor/bitar. Stek dem ganska hårt och krydda med salt peppar och mot slutet med någon matsked socker. Smält smör i en såskastrull blanda ner mjölet och vispa om, häll i mjölken och fortsätt vispa, sänk värmen och späd med grädde till lagom konsistens. Häll i champinjonerna och rör om. Låt detta sedan puttra ihop en stund. Smaka av och krydda eventuellt mer.

Blanda ägg och mjölk och lite salt. Värm en stekpanna med stekmargarinet häll i omelettesmeten och peta lite med en gaffel så den blir jämnt stekt. Låg värme mot slutet.

Häll upp omeletten snyggt på ett fat och häll upp champinjonstuvningen lite snyggt vid sidan om eller på. Dekorera eventuellt med en knippe persilja, det är gott till.

  1. ida skriver:

    Mums, det ser verkligen gott ut!! Men hur många personer räcker den till? Och hur serverar man den (jag ser att den ligger i buffékategorin)?

    Vi brukar ha den på påskbuffén, julbuffén, midsommar osv.. Och då tar man ju endast lite per person så den räcker till många. Äter man den enbart så räcker den till 2-3 pers skulle jag tro.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..