ANNONS

Grön sparrissoppa

/

Här kommer en härlig knallgrön soppa flygande. Var noga med att skära bort den trådiga delen längst ner på sparrisen, annars blir soppan trådig. God men trådig (så det är ju inte hela världen) ;).

4 port:
500 g färsk grön sparris
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt
vitpeppar

Skär av sparrisknopparna och spara dem. Koka upp vattnet i en gryta. Bryt bort den nedersta trådiga delen på sparrisen och skär resten i mindre bitar. Koka bitarna knappt mjuka, 3 – 5 minuter. Ta upp sparrisen och kör i matberedare till en slät puré. (Sparrisen kan också mixas med kokvattnet direkt i grytan med mixerstav)

Häll tillbaka sparrispurén i grytan, smula ner buljongtärningarna och koka upp. Rör ut mjölet i hälften av grädden, vispa ner i soppan och koka ca 5 minuter. Koka under tiden sparrisknopparna knappt mjuka i en kastrull med lite vatten. Vispa ihop resten av grädden med äggulorna. Lyft grytan från värmen och tillsätt äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Smaka av med salt och peppar. Lägg i sparrisknopparna vid servering.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00