Asiatisk festlax

4 port

4 laxfiléer
1-2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 tsk salt
2 tsk farinsocker
2 msk pressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
3-4 dl vispgrädde

Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Blanda i hop ingefära, salt, socker, lime och vitlök. Bred lite av detta ovanpå laxen och blanda ut resten med grädden och häll den runt om. Ställ in formen i mitten av ugnen 225 C ca 15 min. Servera med kokt ris och grönsaker.

Lika gott i matlådan :yum:

  1. Det är så gott – lax. Anses väl kanske som festmat men de här färdigförpackade bitarna som finns att köpa i frysdisken är en välsignelse när man har bråttom till vardags också. De behöver inte tina helt och kan varieras i det oändliga. Det här ser ut att smaka bra. Det ska jag prova nästa gång lax står på menyn.

  2. Tack goding för ett underbart recept, vi äter nästan aldrig fisk(som jag säkert sagt 150ggr)..men allt som behövs är egentligen ett bra recept så man blir sugen;)..vilket jag blev nu;)..detta måste testas:)

    Kramkram

  3. Supergott!!! Testade igår, men hade ingen ingefära utan tog sambal oelek istället – funkade jättebra som variation! Tack återigen för alla lätta, goda och härliga recept!

  4. Blev aldrig av att fixa denna rätt förra veckan utan blev en riktig snabbvariant då med Arlas trädgårdspanna (som jag för övrigt verkligen kan rekommendera att använda just till lax). Ikväll dock ska jag laga till detta och så får det bli lite extra också så det räcker till lunchlåda imorrn.

    Kram gumman!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..