Citronlax med hollandaise

Till 2 port:

2 laxfiléer
citronpeppar (kockens!!)
citrus grillkrydda
citron

4 potatisar
2 morötter
2 palsternackor

olja & flingsalt

Hollandaisessås (gärna Knorr)

Skär potatis, morötter och palsternacka i bitar, lägg på en plåt och ringla över olja och flingsalt. Ställ in mitt i ugnen, ca 200 C. Rör om då och då.

Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda rikligt! Droppa över lite citron och flingsalt. Ställ in laxen i ugnen när ca 20 min återstår på rotsakerna. Känn efter så laxen blir ordentligt genomstekt (tiden varierar beroende på tjocklek). Tillaga såsen enligt förpackningen.

Servera med en god sallad och några citronklyftor.

  1. Kicki skriver:

    Rotsakerna är stammis här. Perfa till det mesta!

  2. Mmmm jag älskar lax!! Bästa fisken tror jag nästan!! 🙂 :yum:

  3. Åh gott laxrecept 🙂 Ser verkligen mumsigt ut!

    Kram!

  4. Millis skriver:

    Ikväll blir det nog lax även för mig. Blir dock tillsammans med en fetaoströra som jag brukar droppa lite citronolja i, blir också himla gott faktiskt. Och så självklart kokt potatis till som är ungefär det godaste som finns just den här tiden på året. Först ska jag dock iväg och svettas på gymet *ler*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..