ANNONS

Gorgonzolafylld laxfilé

/

Laxfiléer kan man fylla med mycket gott. Ett enkelt och lite festligt tips är att fylla dem med gorgonzola. Gott till är en krämig potatisgratäng, och då behövs ingen sås. Jag brukar inte göra potatisgratäng på detta sätt (koka) men det var ju riktigt riktigt gott så det blir garanterat fler gånger!

Potatisgratäng:
ca 1 kg potatis i tunna skivor
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 dl riven ost
salt & peppar
2 vitlöksklyftor, pressade

Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt vitlök, salt (mkt!) & peppar. Lägg i potatisen och låt koka några minuter tills de börjar bli mjuka. Ta av kastrullen från plattan och rör ner osten så den smälter. Häll över allt i en ugnsform och gratinera i ugnen 200 grader, ca 20 min.

Samtidigt kan man ställa in laxen. Skär en skåra i var filé och lägg i en bit gorgonzola (eller någon ädelost). Salta & peppra och ställ in i ugnen 200 grader, ca 20 min.

Festligt och smarrigt!!

10
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00