Tiramisu

För första gången har jag försökt mig på att göra en Tiramisu och det gick ju över förväntan. Kanongott och väldigt lätt att göra.

Till 4 port behövs:

2 ägg
4 msk florsocker
2 msk amaretto eller konjak
225 g mascarpone
12 savoiardikex
1,5 dl starkt kaffe
2 msk kakao

Dela äggen. Häll äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan skål. Vispa först äggvitorna till hårt skum.

I skålen med äggulor tillsätter du florsockret och vispar sedan en jämn och ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och amaretto/alt konjak. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna och rör försiktigt till en jämn blandning.

Brygg kaffet. Doppa kexen ett i taget i kaffet och lägg sedan det blöta kexet i en form. OBS! När du doppar, doppa bara en jättekort stund, bara dutta ner kexet och doppa bara på undersidan av kexet. (Det ska alltså inte bli genomblött).

Lägg 6 kex på botten av formen. Bred ut hälften av mascarponesmeten ovanpå. Sikta över hälften av kakaon. Lägg på de sista 6 kexen och bred på sista hälften av mascarponesmeten. Låt stå i kylskåp till serveringen, minst 1 timme men gärna längre. Den blir bara godare av att stå ett tag!

Precis innan servering siktar du över resten av kakaon.

  1. rrika skriver:

    nämen va roligt! vi som ”pratade” om det för några månader sen.. ska också försöka mej på det ngn dag tänkte jag. var du nöjd med receptet?

  2. Lina skriver:

    Håller med föregående ”talare”; jordens godaste efterrätt! 😀

  3. Gaahhhh tiramisu är kanske jordens godaste efterrätt!!!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..