Bountybollar

Uuuunderbart goda godisar!! Passar bra som julgodis.

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper. Förvaras kallt.

 1. Och hur många är det kvar nu? 😉
  Jag tackar för receptet o lägger det i min to do för julen. Kanske vira in dom lite snyggt o ta med på middag på lördag… (Såg Leilas jul igår o blev inspirerad. :-))

 2. mmmm, såna ska jag göra som gåva när vi är bortbjudna till folk över julen, slå in de fint, åh vad kuuul!!!
  Ska testa dessa i helgen å mumsa på.

 3. Nu har jag kommit halvvägs genom detta recept,och jag lyckades förstås ta fel socker, såg inte att det stod florsocker så det var strösocker som åkte i (borde inte göra ngn skilland förutom att florsocker smälter snabbare och kristalliseras inte lika lätt)

  Sedan så var det lite svårt att veta när det blev segt(tog9-10 min på min spis) men när det blev ljustbrunt och rejält tjockt så tog jag av den från värmen.

  Det blev väldigt ”smörigt/fettigt” om handskarna när man rullade bollarna, blev det så för er andra?

  Nu ligger de iaf och vilar i kylen innan chokladdoppet, jag tyckte bollarna på bilden såg rätt stora ut mina blev lite större än stenkulor kan man säga och då blev det ändå 60 st, så skenet kanske bedrar de är kanske mindre än vad de ser ut, de ovanför ser ut att vara i köttbullestl.?
  (hur stor en köttbulle nu är *ler*)

  Skall bli kul att smaka sedan, kanske återkommer med slutrapport.

 4. Yum! Ser mkt goda ut, de ska jag prova att göra nästa gång när det är godis dax. Älskar kokos och choklad så kombon kan inte vara fel!

 5. Ohhh vad gott!!!
  Jag lånar med mig receptet. Kommer även att lägga ut det på min blogg och tipsa om din fantastiska sida, hoppas det är okej.

 6. Jag vill också låna det här receptet!
  Jag har bountyrutor på min blogg som jag gillar, då antar jag att jag kommer att gilla de är godbitarna till 100%…:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..