ANNONS

Toscansk hummersoppa

/

Godare soppa än det här får man leta efter!! Just nu hade de extrapris på hummer i vår Icabutik. Och man var ju inte svårövertalad direkt. Lyxmat nästan gratis! (ok lite överdrivet, men om man jämför med vad de brukar kosta så.. ) Nu blev det här så gott så jag tänker göra om det även när hummern kostar som hummer brukar göra. Det kommer ändå vara värt det. För så gott var det!

4-6 port:

1 stor eller 2 små humrar
smör att steka i
1 stor hackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
cayennepeppar
1-2 msk konjak
salt
färsk salvia

Rensa humrarna och lägg köttet åt sidan. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin och låt skalen koka ca 20 min. Sila soppan och rör ner crème fraichen. Smaksätt soppan med cayennepeppar, konjak och salt. Hacka salvian och rör ner. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd.

G O T T !!


Koka skalen


Färdig soppa

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00