ANNONS

Kyckling med täcke

/

Den här rätten slänger man i hop med färdiga ingredienser. Lätt som en plätt! Koka gärna riset i förväg så det är kallt när rätten ska in i ugnen. (Det går naturligtvis bra att koka det precis innan oxå, men se då gärna till att det inte är riktigt färdigkokt i så fall så det inte blir överkokt av att fortsätta in i ugnen)

Man behöver:
Färdigkokt jasmin- eller basmatiris (ca 4 port)
1 grillad kyckling
tomater
1 burk creme fraiche bearnaise
1-2 dl grädde
salt & peppar

Bred riset i botten på en ugnsform. Bena ur kycklingen och lägg bitarna ovanpå riset. Skär tomaterna i skivor och lägg överst. Rör i hop cremefraichen med grädden och tillsätt lite salt & peppar. Häll smeten överst så det täcker allt och ställ sedan in formen i ugnen, ca 200 C och låt stå tills rätten blivit genomvarm.

6
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00