Tapenadefilé

Sååå gott! Jag längtar redan till lunch då jag ska äta resterna av det här :lol:. Och enklare än så här blir det knappas att laga god mat! Dessutom enkelt att dubbla (eller 3 dubbla för den delen) om man är många, perfekt bjudmat.

ca 4 port
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar

Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. Koka under tiden ris och gör en god sallad, gärna med svarta oliver i. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Klart!!

 1. Perfekt! Tack för att du berättade för mig vad jag ska göra för lördagsmiddag 😉 Snabbt, enkelt och gott är min paroll också.

  Kram på dig!

 2. Ser såå gott ut!
  Tänkte först fråga om du hade grön el svart Tapenade men sedan läste jag att du hade svarta oliver i salladen och då blev det olivklart ;O)

  Du är min favoritmatbloggare, dels för att du verkar ha samma smak som jag, och sedan att det alltid är goda recept (beror väl på samma smak ;o) och sedan är det ofta enkelt men ser ändå så vällagat ut, är råvaror som man ofta använder i vardags/helgmaten men med extra piff på. och sedan underbara bilder!!
  Ja, kort sagt jag gillar din mat och dina recept skarpt!
  Kram

  Hittade detta Hallonpajs recept på Pernilla W´s blogg, ser lätt och gott ut
  Har dock inte provat det än..

  Nillas enkla Hallonpaj
  120 g smör
  1 ägg
  2½ dl strösocker
  2½ dl vetemjöl
  1tsk bakpulver
  1 paket frysta hallon
  Ev kokos till att strö i formen
  ugn 175 grader

  Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggvispet. Blanda ner smöret. Smöra en form och ta gärna kokos istället för ströbröd, (det blir en smarrig blandning till hallonen) Bre ut smeten i formen och strö över hallonen. Grädda pajen på nedersta falsen 50-60 min. Servera pajen ljummen med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås. Mmmm…..

 3. Wow! Det här receptet skall helt klart testas! Jag älskar oliver och tapenade så det lär bli succé. Du har en mycket trevlig matblogg i allmänhet 🙂 Keep it up!
  // Karin

 4. Det där lät jättegott. Har nu sparat den och tänker laga den i morgonkväll. Härligt med fiffaga tips. Tack så mycket. Ha det gott // Solan

 5. Åh vad gott det ser ut! Ska provas på lördag då mina föräldrar och svärisar kommer på besök =)

 6. Yamma! Det här testar vi i kväll. Det står i ugnen nu och det doftar ljuuuuuvligt i köket! Längtar efter första smakbiten!

 7. Nu är jag mätt och vi har två smarriga matlådor till lunchen på måndag. Vi har aldrig ätit tapenade i en kötträtt tidigare, bara på bröd så vi var väldigt nyfikna på hur det skulle smaka. Jag tyckte det var supergott! Marcus var inte lika övertygad men efter ett par tuggor så skyllde han på vinet i stället. Haha! Tack för att du delar med dig av alla dina underbara recept. Vi har testat massor. Svärmors kycklinggryta är beroendeframkallande! Roligt att du köpt ny kamera. Det syns på bilderna – jättefina! Blev det en 50 mm lins till kameran? Hoppas att ni får en fortsatt härlig helg! Kram å hej!

 8. Vi lagade den här rätten ikväll till åtta personer. Så enkelt och så gott!!! Tack för ett jättebra bjudrecept.

 9. Det här är verkligen superenkelt och supergott! Funkar även om man skivar lite tjockare skivor och serverar med pasta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..