Pollykaka

I morse slängde jag i hop en Pollykaka och hade med mig på picknicken. Den blev JÄTTEGOD. Smakar som en blandning mellan kladdkaka och brownie, med Polly i. Säkert ännu godare om den får vila över natten i kylskåp. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

3 ägg
2 dl socker
200 gr choklad (helst mörk, tex marabou eller blockchoklad)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly orginal

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet (rör om väl) och i med Pollyn.

Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 20-25 min (kakan ska vara kladdig).

 1. Ida skriver:

  Tyvärr blev inte min kaka bra. Upplevde att det var alldeles för lite mjöl och chokladsmak. Ökar man upp mjölmängden och har i lite kakao så kan den nog bli mycket god.

 2. Jag fick baklotten idag på jobbet och tänkte bjuda kunderna och kollegorna på just pollykakan. Tipsar hej vilt om din sida och folk är helt lyckliga över ananspaj och andra kakor som gått till historien som ”de godaste vi ätit.” Haha! :mrgreen:

 3. Jag hade i 0,5dl vetemjöl och hade den inne i 45 min och den rinner fortfarande. Kanske ska ta mer mjöl nästa gång??? Någon annan som haft samma problem? Har en helt ny ugn, så inget konstigt med den.

 4. Inger skriver:

  Vilken underbar blogg, och vilket härligt recept på pollykakan”tack” den är bakad och provad med högt betyg.
  Återkommer fler ggr till din fantastiskt vackra blogg.
  MVH Inger

 5. Nu har jag testat din Pollykaka också och den var naturligtvis god! 🙂 Jag hittade några liknande recept på matklubben.se – men där skulle man ha i kaffe och så tror jag det var lite mindre choklad också. Detta passade mig mycket bättre! 🙂

  Mvh Camilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..