Svärmors fantastiska kladdkakemuffins

Det här är DE GODASTE små läckerbitar som finns. Vi bjöd bl.a på dessa på dopet (svärmor bakade) och alla berömde dem och ville ha recept. Så här kommer det:

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.

Mkt godsaker i matbloggen på sistonde ser jag 😆

 1. hannah skriver:

  Hej. Undrar lite hur gör jag själva smeten.vispa ägg och socker? Tacksam för svar

  1. Nej det räcker med att blanda i hop allt bara, inget vispande!

   Kram

   1. hannah skriver:

    Oki.
    och smöret ska vara rumstemp?

 2. Bakade dessa i helgen och de var verkligen smarriga. Vi bakade även Leilas kladdkakemuffins för att jämföra med, vi ska nämligen oxå ha dop snart så vi ville jämföra lite. Och vi kommer definitivt att baka dessa muffins, de var super-goda!
  Tack för ett bra recept!

 3. Linda skriver:

  Stockholmskakor 🙂 Gott gott, var längesen man bakade sådana så de måste jag göra snart framöver.

 4. maja skriver:

  provade dessa från din blogg, och har bakat dem massor gånger nu och fått sjukt mycket uppskattning varenda gång!!! de är så otroligt goda. bakade dem tilllochmed på min systers bröllop. 70 pers 🙂 lika uppskattat som vanligt

 5. Nu har jag testat dessa läckerbitar och det är banne mig nåt av det godaste som träffat gommen!!! Fick HUR MYCKET beröm som helst från gästerna, bakade pecankolapajen oxå, men jag tror att jag brände den lite… Hur som helst TACK för alla goda recept!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..