Kycklinggryta på rester

När jag har färdiggrillad kyckling i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med gör jag oftast det här.

Skär ner kycklingen i lite mindre delar och lägg i en panna eller kastrull. Häll på ett (eller två) paket grädde och krydda med lite salt, peppar och knorr Kycklingkrydda. Sen får det stå och puttra i minst en kvart, kycklingen ska bli riktigt mör och såsen ta smak ordentligt av kycklingen (obs skinnet ska sitta kvar under tillagningen, det är där all smaken sitter)

Servera med pommes (eller ris) och goda tillbehör!

 1. jonas skriver:

  Jag säger bara som Per Moberg i mitt favvoprogram (Vad blir det för mat?) – ”Om man går en timme om dagen, så kan man äta vad man vill”, tror det ligger mycket i det. Dessutom, vill man gå ned i vikt, dra hellre ned på kolhydraterna än fettet, funkar mycket bättre (iaf för mig).

  Förresten, tror kanske om man istället för grädde har typ 5dl lätt creme fraishe, så kan det nog bli riktigt gott också. Brukar göra det fast med fläskfilé. Dvs. stek fläskfilé, släng i färska champinjoner efter ett tag och låt dem fräsa med. När kött + svamp är klart, häll över 4-5 dl lätt creame fraishe och lite salt+svart peppar. Låt koka ett tag så såsen tar upp alla goda smaker från köttet och svampen. Servera med potatis, ris eller pommes. Supergott!

 2. Sandra skriver:

  Åhh, detta ska jag prova idag. Fast jag tar mellangrädde och tror att jag ska ha i lite ärtor också. Håller just nu på att grilla en kycklingfilé i ugnen.
  Gillar din blogg förresten! Har varit inne o kikat här ett antal ggr 😉

 3. Marika skriver:

  va smidigt det lät..Men va e det för kyckling krydda??Knorr har dom en krydda so heter kyckling krydda??Det visste jag inte..:)
  tack för en mycket inspirerande mat blogg..

 4. Monica skriver:

  Åh så smaskigt.Detta ska jag prova.Lätt också, vilket inte är fel sen när jobbet kommer igång och man har mindre tid till matlagning.

 5. Helen skriver:

  MUMS vad det låter gott 🙂 och sen är det ju LÄTT…tack för recept !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..