Kycklinggryta på rester

När jag har färdiggrillad kyckling i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med gör jag oftast det här.

Skär ner kycklingen i lite mindre delar och lägg i en panna eller kastrull. Häll på ett (eller två) paket grädde och krydda med lite salt, peppar och knorr Kycklingkrydda. Sen får det stå och puttra i minst en kvart, kycklingen ska bli riktigt mör och såsen ta smak ordentligt av kycklingen (obs skinnet ska sitta kvar under tillagningen, det är där all smaken sitter)

Servera med pommes (eller ris) och goda tillbehör!

 1. Låter ärligt talat hur fett som helst..

  Eftersom du bara lämnat en fejk-adress så får jag svara dig här. Man kan naturligtvis byta ut grädden mot en smalare variant om man vill det. Jag tycker personligen mat blir mkt godare med vispgrädde än lagalättgrädde och tar hellre en mindre portion av den goda. Och naturligtvis har jag inte vipgrädde i maten dagligen, man får använda sitt sunda förnuft. Men i bland är det GOTT med mat som är ”hur fet som helst” 😉

 2. Det lät mkt gott men jag tror inte jag skulle kunna ha skinnet kvar… Usch jag har fobi mot det 😆 Men jag ska definitivt prova det ändå nångång. Hade behövt det idag kan jag säga. Var totalt utan ideer 🙁

  Alltså du ska ju inte ÄTA skinnet, bara låta det skjuda med i såsen så kryddorna ger smak i såsen. :yum:

 3. Åh så smaskigt.Detta ska jag prova.Lätt också, vilket inte är fel sen när jobbet kommer igång och man har mindre tid till matlagning.

 4. va smidigt det lät..Men va e det för kyckling krydda??Knorr har dom en krydda so heter kyckling krydda??Det visste jag inte..:)
  tack för en mycket inspirerande mat blogg..

 5. Åhh, detta ska jag prova idag. Fast jag tar mellangrädde och tror att jag ska ha i lite ärtor också. Håller just nu på att grilla en kycklingfilé i ugnen.
  Gillar din blogg förresten! Har varit inne o kikat här ett antal ggr 😉

 6. Jag säger bara som Per Moberg i mitt favvoprogram (Vad blir det för mat?) – ”Om man går en timme om dagen, så kan man äta vad man vill”, tror det ligger mycket i det. Dessutom, vill man gå ned i vikt, dra hellre ned på kolhydraterna än fettet, funkar mycket bättre (iaf för mig).

  Förresten, tror kanske om man istället för grädde har typ 5dl lätt creme fraishe, så kan det nog bli riktigt gott också. Brukar göra det fast med fläskfilé. Dvs. stek fläskfilé, släng i färska champinjoner efter ett tag och låt dem fräsa med. När kött + svamp är klart, häll över 4-5 dl lätt creame fraishe och lite salt+svart peppar. Låt koka ett tag så såsen tar upp alla goda smaker från köttet och svampen. Servera med potatis, ris eller pommes. Supergott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..