Ljus kladdkaka med bär

Testade Åsas ljusa kladdkaka i går och här kommer receptet på den:

2 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & björnbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten. Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!) Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen. Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!

Låt den kallna ordentligt och servera med vaniljvisp!

Kommentar: Jag tog nog en något för liten form så kakan blev lite tjockare och hade därmed behövt lite längre tid i ugnen. Den blev lite väääl kladdig nu 😉 Sen är det nog ännu godare med ÄNNU mer bär på. Men det var himla smaskigt så här med :yum:

LOADING..