Nytt kök

Gissa om vi längtar efter vårt nya kök. Efter nyår påbörjas vårt husbygge och är beräknat att vara färdigt för inflytt i maj. Mest av allt längtar jag efter det stoooora fina köket. Vilka måltider jag ska laga där!! Vi ska ha ett kök från HTH, med luckan Straight i vit högblank. Och sen var det bara det där med kaklet.. sååå svårt att välja!!

Har ni några tips på kakel som gör sig bra mot vita högblanka luckor (utan handtag) och mörkbrun träbänkskiva?? (Vitvarorna har vi i rostfritt)


(bild från HTH, luckan Straight)

 1. Hmmm… ljusgrått kanske? Det må låta lite trist, men ljusgrått & vitt gör ju sig väldigt fint ihop.
  Annars skulle jag välja något i beige, ljus sandbeige – svårt att förklara… 😀

  Jag tror det blir hur snyggt som helst vad ni än väljer! 🙂

 2. Har själv ett kök med vita högblanka luckor och mörka träskivor, vi valde ett högblankt svart kakel, med rektangulära 20 cm breda och 10 cm höga, supersnyggt. Är lite enklare att då använda sig av accentfärger i gardiner och ljuslyktor och sånt.

 3. Vilket snyggt kök! Vi har ett vitt stilrent poggenphol kök med grå/grön kalk sten som bänkskivor.Tycker att val av kakel beror lite på vilken stil man vill få fram. Svårt men du kommer säkert hitta det rätta.

  Ha en trevlig lördagskväll!

  Mvh
  Sofia

 4. Hej hej!
  Vi har också det köket från HTH och har svarta högblanka kakel som vi även har på golvet i köket. plattorna är stora 30 x 20 plattor. Sen beställde vi olika stavar i samma plattor som vi gjorde ett häftigt mönster med bakom spisen/fläkten.

  Vilken härlig sida! Älskar den!

 5. Glasvarianten är ju kul, då kan man ju byta tapeten eller vad man nu har bakom. Ger omväxling. Annars röstar jag jag också för svart. Gillar kontraster. 🙂

  Sen, du har ju säkert redan tänkt på detta – o det är ju så snyggt – men kombinationen högblankt+barn?

  Kram V.

 6. Välj glasskiva, dels kan du måla bakom och ändra färg lätt. Skivan är superlätt att ta ner! Dels så är den lätt att hålla ren eftersom man slipper fogarna som gärna lätt blir lite solkiga och om man har otur kan de missfärgas av matstänk

 7. Vi har också högblanka luckor och mörkbruna träbänkskivor och efter myyycket övertalning gick min man med på mitt val av kakel/mosaik. Nu kommer jag banne mg inte ihåg leverantören men det är italienskt… Glasmosaik som finns både i 1×1 cm och 0,5×0,5 cm I mörkbrun/rost/guld -skimmer -sååååååå läckert!!!!!!

 8. Det beror ju på vilket intryck ni vill ha i köket, det väldigt moderna och sterila eller liiite mer mysigt s a s. Kör ni på det ultramoderna är det väl svart eller vitt blankt kakel som gäller, i övrigt låter rådet från kommentar nr 11 som något ”varmare” – dvs välj något som tar upp den mörkbruna träskivan, som beige/brunt/guld. Jag skulle satsa på lite variation i mönster så det inte känns alltför kallt och sterilt.
  Men smaken är ju som baken!
  ;D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..