Kyckling i fraiche med smak av kantareller och konjak

En enkel och snabblagad vardagsrätt blev det här. Smaksatt cremefraiche eller grädde använder jag rätt ofta, men tröttnar lätt på smaken. Men nu finns det ju så många olika på marknaden!! Hittade denna från Milko med smak av kantareller och konjak. Gjorde en snabb kycklingrätt:

4-6 port:
4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 burkar Milko Creme Fraiche – kantarell & konjak
salt & peppar
smör att steka i

Hacka schalottenlöken fint och fräs den hastigti smöret. Skär kycklingen i små bitar och låt dem fräsa med så de får fin färg runt om. Tillsätt fraichen och låt puttra en stund så kycklingen blir helt färdig. Smaka av med salt och peppar.

Vi åt den med ris till men jag tror det blir lika gott med pasta!!

 1. Jenny skriver:

  Jag gjorde en ”gryta” på Creme Fraiche; Saffran & Tomat.
  var först lite skeptisk, med tanke på att saffran har en söt ton i sig, men jag fräste upp lite pärlchampinjoner, samt gul coh röd paprika och purjolök och lade in en ungsfast form, sedan brynte jag kycklingfilé, innerfilér och rörde om allt. Grönsaker, kyckling och cremefraichen och kryddade med salt, citronpeppar, peppar och liiite chili krydda och en klick vanlig creme fraiche för att dryga ut och jämna till smakerna. In i ugnen i 20-30 min med folie. servera med fjärilspasta.

  DET var nog det godaste jag har ätit på länge. Jag blev jättenöjd och jätteförvånad.
  Inte jätte mycket saffrans smak, påminde lite om kreolsk gryta. Verkligen en höjdare. Blev inspirerad av detta receptet och din korvgryta med pasta kryddan =)

 2. Carro skriver:

  Vi provade detta till middag häromdagen, och MY GOD så gott det var! Matlådan dagen därpå var nästan ännu bättre eftersom smakerna hunnit mogna till. Tack för tipset, detta blir en vardagsfavorit hos oss. Snabbt och enkelt, precis som det ska vara! Kram!

 3. Tina skriver:

  Skånemejerier har CF med samma smak så det finnns även för oss i söder. Så detta blir det i morgon
  Tack för en underbar inspirationssida

 4. Li skriver:

  Hej hej!
  Jag tycker din blogg är helt underbar, så bra när man ska laga middag på fre och lördagkvällarna :=).
  Underbart goda recept och drinkar.

  Jag undrar vad du jobbar med? Om det är relaterat till ditt matintresse?
  Hur kom det sig att du började blogg om mat? Är detta en blogg som sponsras eller gör du detta mest för nöjes skull?

  Iallafall är detta den bästa matbloggen jag vet!

  Önskar dig all lycka i framtiden så väl med familj, vänner, blogg och jobb :=)!

 5. Sara skriver:

  Åh det där lät ju hur gott som helst, och precis så enkelt som jag vill ha det! Synd att jag är laktosintolerant, finns ju så himla många olika spännande cf:ar. Men tur att det finns laktaskapslar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..