Rocky road julgodis

Det här är något av det GODASTE jag ätit. Ever!!! Ursprungsreceptet är Leilas men jag har bytt ut jordnötter (eftersom Micke är allergisk) mot cashewnötter och tagit vanlig choklad i stället för mörk 70% eftersom jag tycker mörk choklad blir lite väl mastigt.

Bästa julgodiset i år!

600 g choklad (jag använde Fazers vanliga blå)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows (alt stora som klippes i mindre bitar)
3 dl salta cashewnötter (obs de ska vara SALTA, inte osaltade)
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser.

Fyll smeten i en liten plåt eller form (gärna klädd med bakplåtspapper) och låt stelna i kylskåp.

När kakan har stelnat, skär upp den i lagom stora bitar.

 1. Gjorde dem i fjol och den gjorde stor succe överallt, det blev så mkt att jag tog med hem lite till folk jag hälsade på som gå-bort present… 🙂 tog inga pistagenötter, och tog marabous vanliga mörkchoklad istället för 70% och en påse dumlekola, gick bra ändå och det blev så mkt!! m,en gooott… tänkte göra det i år också men har inte hunnit än.

 2. Jag tycker Rocky Road med kondenserad mjölk är godareoch mer amerikanskt men jag håller helt med om att nötterna skall vara salta, är urgott!!!
  Brukar ta pistagenötter i saffransbiscottin också.
  Kram

 3. Jag har bara testat med 70% mörk choklad och det var verkligen INTE gott. Blä! Har fått höra att det ska bli mums med mjölkchoklad så jag får testa det 🙂

 4. Dessa har jag tänkt baka flera gånger men eftersom Jesper är nötallergiker så blir det inte av 🙁 ..hade dock varit riktigt trevligt att smaka på dessa godbitar 😀

  KRam

 5. Vad härliga de ser ut! Det finns ju fotobloggar, receptbloggar, musikbloggar… men varför inga doftbloggar? Hade kommit väl till pass… vill sniffa lite på de där… ;.) Gissar att det doftar lite lätt mums!

 6. Rocky Road är sååå gott. Gjorde detta godis förra året efter ha sett det på Leilas program. Succe och svindlande åtgång! Även gjort det i år, men redan slut, vet inte om jag vågar göra mera, med risk för att vi äter ihjäl oss 🙂

 7. Såååå goda!!! Tänkte göra dessa förra året men det blev inte av, men har gjort dem nu o då med mjölkchoklad som är min favorit. Detta är helt klart det bästa julgodis jag någonsin gjort!!! Ska göra småpåsar att ge bort i jul tänkte jag. God Jul till er!!

 8. Nu har jag gjort Rocky Road 3 gånger. Första gången följde jag receptet och använde mörk choklad, andra gången blandade jag mjölkchoklad och mörk choklad och nu sista gången bara mjölkchoklad. Tyckte att de två första gångerna var mest lyckade för med bara mjölkchoklad blev det alldeles för sött för min smak. (Intresseklubben kan alltså notera… 🙂 ).

 9. Åh det ser så smarrigt ut. Jag har en dum fråga…..ska man alltså smälta både mjölk- alternativt mörk choklad samt Dumle kolorna i vattenbad??
  /Marie

  Victoria: nej bara chokladen! sen blandar du den med resten av ingredienserna!

 10. Gjorde denna också till jul, men med ljus choklad och jordnötter. Kommer definitivt göra det igen och igen och igen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..