Rocky road julgodis

Det här är något av det GODASTE jag ätit. Ever!!! Ursprungsreceptet är Leilas men jag har bytt ut jordnötter (eftersom Micke är allergisk) mot cashewnötter och tagit vanlig choklad i stället för mörk 70% eftersom jag tycker mörk choklad blir lite väl mastigt.

Bästa julgodiset i år!

600 g choklad (jag använde Fazers vanliga blå)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows (alt stora som klippes i mindre bitar)
3 dl salta cashewnötter (obs de ska vara SALTA, inte osaltade)
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser.

Fyll smeten i en liten plåt eller form (gärna klädd med bakplåtspapper) och låt stelna i kylskåp.

När kakan har stelnat, skär upp den i lagom stora bitar.

 1. Gjorde denna också till jul, men med ljus choklad och jordnötter. Kommer definitivt göra det igen och igen och igen 🙂

 2. Marie skriver:

  Åh det ser så smarrigt ut. Jag har en dum fråga…..ska man alltså smälta både mjölk- alternativt mörk choklad samt Dumle kolorna i vattenbad??
  /Marie

  Victoria: nej bara chokladen! sen blandar du den med resten av ingredienserna!

 3. Karin skriver:

  Nu har jag gjort Rocky Road 3 gånger. Första gången följde jag receptet och använde mörk choklad, andra gången blandade jag mjölkchoklad och mörk choklad och nu sista gången bara mjölkchoklad. Tyckte att de två första gångerna var mest lyckade för med bara mjölkchoklad blev det alldeles för sött för min smak. (Intresseklubben kan alltså notera… 🙂 ).

 4. Linda skriver:

  Såååå goda!!! Tänkte göra dessa förra året men det blev inte av, men har gjort dem nu o då med mjölkchoklad som är min favorit. Detta är helt klart det bästa julgodis jag någonsin gjort!!! Ska göra småpåsar att ge bort i jul tänkte jag. God Jul till er!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..