Revbenspjäll på julbordet & GOD JUL!!!

Tack för alla förslag om revbenspjällen. Det blev tillslut att jag förkokade dem och griljerade tillsist i ugnen. Jag minns nämligen ett år när mamma gjorde revben i ugnen och de blev torra som fotsulor!! Så jag tänkte att det nog inte går att misslyckas illa om man kokar dem riktigt länge. Sagt och gjort, och de blev UNDERBARA!! Så möra så de ramlade i sär så fort man närmade sig med gaffeln och god sötsalt smak.

Både buljongen och glacen kan man självklart variera i det onändliga efter tycke och smak. Men denna gång blev det så här:

ca 1 kg skurna tjocka revbenspjäll + smör att steka i
1 köttbuljongtärning
1-2 äpplen
1 gul lök
vitpepparkorn
salt
malen ingefära
vatten

Glace:
svartvinbärsgelé
soja
malen ingefära

Bryn först spjällen runt om i en gryta så de får fin färg. Skär äpplen och lök i grova bitar och lägg i grytan. Häll sedan i vatten så det nästan täcker. Tillsätt köttbuljong, salt, pepparkorn och ingefära efter smak. Låt koka i ca 1 1/2 timma tills köttet blivit mört och börjar släppa från benen.

Smält svartvinbärsgelén i micron och blanda i soja och ingefära. Glacera spjällen och ställ in dem i ugnen 225 C tills de fått fin färg.

Perfekta på julbordet!!! Men gott året om.

Vi hade en liten uppesittarkväll i vanlig ordning och provsmakade revbenen och lite av varje till julbordet. Och låg sen och ojade oss i soffan för vi blev så mätta. Precis som vanligt 😆

I dag är det julafton och när vi vaknade i morse och kikade ut så var det alldeles VITT!!!! Det trodde jag aldrig, vilken härlig start på dagen!! (I Örebro har det snarare sett ut som vår hela veckan nämligen..)

GOD JUL mina kära läsare. Hoppas ni får en härlig julhelg med massa god mat!!! (och dela gääärna med er om ni har några goda recept och måsten på julbordet 😉 )

 1. Hej Victoria!

  Jag undrar på ett ungefär hur länge revbenen bör griljeras i ugnen? Och om jag tillagar dom nu i dagarna, bör jag strunta i glazen tills dagen innan? OCH (hehe), värmer jag dom i ugnen eller i kastrull på julafton? (Första gången, om du undrar vad jag är för stolpskott, haha)
  Hade fint!

 2. Ulrika skriver:

  Halloj! Hoppas att julen varit bra?! Och tusen tack för receptet på Revbensspjäll..Har ätit det till middag idag….SUPERGOTT!!!

 3. Camilla skriver:

  Hej Vikkis!!
  Du skojjar vilken underbar dotter ni har, ögonfransarna är ju helt underbara, glädje strålar, och harmonin lyser igenom datan. Ja säger du det, ni är helt underbara, man känner er ej men gemenskapen känner man. era vänner ska vara glada som har er.GOD JUL mina underbar matbloggisar

 4. Martina skriver:

  Jag skulle vilja tipsa om ett underbart smarrigt julgodis! Chokladfudge med smak av skumbanan 😛 Har receptet på min blogg. Hoppas allt gick bra med revbenen men själv har jag inte gjort några=)God jul och en trevlig afton!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..