Skinkfrestelse

På frågan vad man kan göra med överbliven julskinka tipsade många om Skinkfrestelse. Även bra som alternativ till Jansons frestelse på julbordet för dem som inte gillar anjovis. Jag har aldrig gjort någon tidigare faktiskt. Men i kväll blev skinkfrestelse till middag, dock inte på överbliven julskinka.. Den tog slut för lääänge sen!

8-10 potatisar
150 g skinka i bit
1 stor gul lök
3 dl grädde
salt & peppar
riven ost

Skala och skär potatisen i stavar. Hacka löken och skär skinkan i små bitar. Varva allt i en ugnsform, avsluta med potatis överst. Salta & peppra. Häll på grädden och toppa med riven ost. In i ugnen 200 C ca 45 min.

Servera med sallad eller på julbordet.

 1. anette skriver:

  Tack, tack för ett gott recept! Var perfekt att ladda lunchlådor med också.

 2. Anna skriver:

  Denna brukar jag själv göra. Det är riktigt, riktigt gott! 😀

  Ett litet tips är att när du har skurit potatisen i stavar så för koka den i 5-10 min innan den ska in i ugnen. Och sedan har jag börjat använda kaffegrädde ist för vanlig grädde, när jag gör gratänger. Tycker det blir godare, så blir gratängerna krämigare.
  Jag brukar även krydda med oregano och vitlök. Så även en matsked med ströbröd för att få en liten knaprigare yta.

  // Kram

 3. Gjorde denna igår och den gjorde succè hos barnen.
  Jag tog matlagningsgräddde, men det blev gott med det med!

 4. Jag har själv kommit på något liknande 🙂

  Rökt skinka hackad fint i en potatisgratäng.
  Blanda fransk senap med grädden osv.
  Sen lägg broccolli överst ( över eller under osten,spelar ingen roll)

  jättegott:)

 5. Sara skriver:

  Mm va sugen jag blev på att prova detta! 🙂 Ser ju hur gott som helst ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..