Enkla bakelser på sockerkaka

Baka först en sockerkaka i långpanna (en som är ca hälften så stor som en ugnsplåt) och smaksätt efter smak. Jag använde här vaniljstång, men det är gott med tex kardemumma eller citron också. Skär i fyrkanter (ca 5x5cm).

Innan servering brukar jag ”rosta” bitarna en stund i ugnen så de blir lite knapriga runt om. Toppa med en klick vispad grädde och bär.

Recept på sockerkakan:

140 g smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
8 msk kokande vatten
1 vaniljstång

Smält smöret. Skrapa ur vaniljstången och låt skrapet och hela stången ligga i en stund och dra. Fiska upp vaniljstången och rör ner resten av ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd form. In i ugnen 200 C ca 20-25 min.

Smidigt att ha i frysen, bara att plocka ut ett antal rutor och låta tina en stund och toppa med nåt gott.

  1. Enkelt med en avancerad smak brukar jag säga 🙂 Ser fint och gott ut!

  2. Tone skriver:

    Att göra sockerkaka till bakelse har vi ofta gjort i vår familj. Vi använder oftast vispad grädde och ananas. Då använder vi lite av saften till annansen i burk och häller på sockerkakan så att den blir lite ”blötare” – blödekake (som vi säger i Norge, osäker på stavningen) Mumsigt 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..