Omelettmackor

Jag är helt galen i den här frukosten och har varit sen vi var i Thailand. Där stod det en tjej eller kille vid frukostbuffén varje morgon och stekte till en omelett precis som man ville ha den! Lyx va? Nu står det ju tyvärr ingen i mitt kök men det är ju lätt gjort att slänga ihop själv. Omeletten äter jag sen på rostat bröd och som tillbehör har jag bla bacon och färsk ananas (ett måste – den söta syrliga frukten gör sig så bra till den salta omeletten).

Omelett till en macka:
2 msk finhackad tomat
1 msk finhackad lök
1 ägg
en liten näve riven ost (gärna port salut)
salt
smör att steka i

Fräs först tomat och lök i smöret tills det mjuknat. Knäck ägget och blanda med salt och ost. Häll äggblandningen över grönsakerna i pannan och stek på medelvärme tills den ”stannat” men fortfarande är krämig (peta lite då och då med stekspaden i omeletten så äggblandningen åker ner mot stekpannan). Vik över ena sidan så omeletten blir dubbel och lägg den på en skiva rostat bröd.

Annat gott att ha i är tärnad grön paprika, tärnad skinka och tärnad svamp.

Micke blev så avundsjuk på min frukost när han såg bilderna så jag fick göra det till oss i kväll till middag också. 😆 Och vet ni vad, jag längtar redan till frukost i morgon!

Vad äter ni till frukost???

 1. Emma skriver:

  Jag älskar omelett, nästa gång lägger jag den på mackan, helt klart!

  När jag var i Thailand så brukade vi äta vitt bröd, rostbröd antar jag doppat i ägg och sedan stekt. Det är sååå gott!!

 2. Finna skriver:

  Guuu så gott – har oxå levt på detta till frukost i Thailand!!

 3. Mitta skriver:

  Jag kör GI metoden så för mig blir det stekt ägg och bacon och Gi bröd med massa smör o ost! hihi..håller mig mätt flera timmar och inget små ätande!

 4. Jessica skriver:

  javisst är det gott!! Så gjorde dom i Egypten på vårt hotell också:)))

 5. Åh det lät gott, har väntat på att någon ska göra något dylikt här hemma sedan senaste semesterrresan. Men det är väl dags att inse att man får göra det själv 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..