Omelettmackor

Jag är helt galen i den här frukosten och har varit sen vi var i Thailand. Där stod det en tjej eller kille vid frukostbuffén varje morgon och stekte till en omelett precis som man ville ha den! Lyx va? Nu står det ju tyvärr ingen i mitt kök men det är ju lätt gjort att slänga ihop själv. Omeletten äter jag sen på rostat bröd och som tillbehör har jag bla bacon och färsk ananas (ett måste – den söta syrliga frukten gör sig så bra till den salta omeletten).

Omelett till en macka:
2 msk finhackad tomat
1 msk finhackad lök
1 ägg
en liten näve riven ost (gärna port salut)
salt
smör att steka i

Fräs först tomat och lök i smöret tills det mjuknat. Knäck ägget och blanda med salt och ost. Häll äggblandningen över grönsakerna i pannan och stek på medelvärme tills den ”stannat” men fortfarande är krämig (peta lite då och då med stekspaden i omeletten så äggblandningen åker ner mot stekpannan). Vik över ena sidan så omeletten blir dubbel och lägg den på en skiva rostat bröd.

Annat gott att ha i är tärnad grön paprika, tärnad skinka och tärnad svamp.

Micke blev så avundsjuk på min frukost när han såg bilderna så jag fick göra det till oss i kväll till middag också. 😆 Och vet ni vad, jag längtar redan till frukost i morgon!

Vad äter ni till frukost???

 1. Jaha, då får jag nog ta och testa det imorgon då 😛 Går det bra med burkananas tror du? Då slipper jag gå ut innan frukost 😉

  Det är ju inte på långa vägar samma sak 😉 men bättre än inget!

 2. Gud så gott det lät! Kanske något att röra ihop efter power walken imorgon bitti!

  Annars är det hemmagjord kanel & kardemumma müsli som gäller här hemma. Så gott och så enkelt, stackars maken tror jag bakar kanelbullar varenda gång jag gör en ny laddning.
  Naturell yoghurt, müsli, hackade cashewnötter, russin och tärnad torkad melon och man orkar hela vägen fram till lunch!

  Receptet på müslin: Havregryn, rågflingor, vetegroddar och kruskakli. 4 msk vatten, 3 msk rapsolja. Häll alla gryner i en långpanna, Häll över en hel stor påse med kanel och en liten påse kardemumma. häll över vatten, olja och ringla över lite flytande honung, Rör runt alltihopa och smula ut ev klumpar. Rosta i 175 grader i ca 15 min.

  Tack för en toppensida, till och med köttfärssåsen är revolutionerad här hemma!
  Kram

 3. Amerikanska pannkakor med lönnsirap och bacon… Har hittat ett recept som funkar på havremjölk. Mums tycker även lillen – o pappsen!

  Kram!

  Haha du och dina amerikanska pannkakor 😀

 4. Just nu är det leksandsknäcke med den skrattande kon o paprika som äts för fullt härhemma.. :S
  Men annars käkar jag gärna min hemmagjorda kanelmüsli med massor av olika fröer o groddar, ja eller en riiiktig svullefrulle med massor av nybakta frallor, goda ostar å annat mumma, men hade man ätit det varje dag hade jag nog ruuuullat fram 😀
  Tack för en dundersida!!!
  Kram

 5. Mums!
  Jag väntar med spänning på din bild och textförklaring på hur man skär ut frukt/grönsaker.

  Tänkte ha en Thailändskinspirerad middag om ett tag, och vore kul med lite dekorationer också ,O)
  Vad äter man oftast till köttet/grönsaker, är det bara ris el finns det ngt annat som har lågt GI (måste tänka på det pga diabetes och undrar om det finns ngt annat än ris och nudlar man kan ta som är lite Thai iaf)

  Kramar
  Jo, jag äter nästan alktid fruktsallad med säsongens frukter till frukost

  Ngt som är kul är att ta en brödskiva, stansa ut en ring, hjärta, blomma el det mått du har, ta bort den utstansade biten.
  Lägg brödet i en panna med smör och knäck sedan ägget i hålrummet som blivit efter formen, stek på båda sidor, krydda om man vill.
  Nu har du ett äggbröd som håller ihop, suveränt på utflykter el till små barn som vill äta själva, lätt att hålla i äggbrödet

 6. Såg gott ut! Jag äter havregrynsgröt, kaffe o gärna en macka med kokt ägg till det.

  Skulle gärna vilja ha ett bra musli recept, gärna med mängden av de olika ingredienserna. Såg receptet med kanel, men undrar hur mycket jag ska ta av allt när det ska vara en hel stor påse kanel….låter som mycket…

  Tack för en super sida!!!

 7. Jag måste prova att göra den omeletten !!
  Kanske imorgon .
  Jag äter oftast havregynsgröt, lingonsylt & mjölk + te och en macka.
  Ha en trevlig helg :-))

 8. Åh låter smarrigt, kanske nåt att inför på helgerna för oss.

  Normalt äter jag fil med skivad banan och frukostknäcke. Håller mig mätt till lunchen 🙂

  På helgen äter vi ofta mys frukost med kokt ägg och smarriga mackor med massa pålägg, te/kaffe och ibland även juice 🙂

  trevlig helg /Åsa

 9. Ser jättegott ut. Jag har aldrig ätit omelett på mackan..men det måste förstås provas!
  Jag äter oftast havregrynsgröt på vardagarna innan jobbet men på helgerna blir det långfrukost med ägg & bacon, olika brödsorter och flera olika pålägg. Förra helgen kokade jag en ny julskinka så nu blir det skinkmackor igen!

  Ha en skön helg! //Camilla

  Ps. Jag har lagt ut ett superrecept på laxgryta på min sida. Känner på mig att det skulle passa dig perfekt. Snabblagat och kanongott!

 10. Jag äter faktiskt omelett på mackan ibland, precis som du. Det är väldigt väldigt gott. Och det som är så bra är att man står sej rätt länge på det!

 11. Åh vad gott det ser ut! Har ätit din lax med sweet chili två dar i sträck nu, Åse tipsade mej! Kan man äta det 3 dar i sträck =) för jag e sugen på det igen!

  Här blir det oftsst grahamsgröt el dansk äggaröra. Vet inte om det är så danskt eg men min mamma gjorde alltid det (o kallade det så) De äter det i Danmark till gravad el rökt lax. Till en pers vispar du två ägg med en skvätt mjölk, en liten klick smör, salt och peppar i en teflongryta. Färdigt när det blir äggaröra och vatnnet ångats bort. Busenkelt!
  Trevlig helg och TACK för din underbara sida! Kollar inte in så ofta men när jag gör det kan jag sitta i timmar!

 12. Frukost är för mig något som bara ska ätas. Müsli med fil är lagom nyttigt och är lätt att äta. Finns tiden mixar jag gärna en smoothie med yogurt, banan och valfri bär. Kaffe med mjölk är ju självklart med i min frukost. Kram!

 13. Så gott det ser ut! Nu vet jag vad vi ska ha till frukost i helgen 🙂 Här blir det oftast bara kaffe och macka till vardags och lite mer variation på helgerna.

  Visst är det lyx med en kock som lagar till efter önskemål sådär! Det fanns när vi var i Miami (plus en gigantisk frukostbuffe med massor av färsk frukt) och jag hade lätt kunnat vänja mig vid att ha det så hemma varje dag…

 14. I vardagarna blir det mackor eller havregrynsgröt med sirap. På helgerna blir Amerikanska pannkakor med bacon och sirap oftast. Sååå gott!

 15. Åh, nu längtar jag tillbaka till Thailand! Så gott! Här hemma måste jag alltid äta ordentlig frukost, t ex gröt eller fil. Fast idag blev det bara bröd. Men jag dricker te varje morgon och ibland färskpressad citrusjuice! (fick en citruspress av sambon i julklapp)

 16. Testade denna frukosten idag. Mmm (!) så gott det blev.
  Annars är jag dålig på att äta riktiga frukostar, oftast blir det en macka och kaffe på vardagarna och plussar på med ett kokt ägg på helgen. Hihi

  Jag kollar in i din blogg så gott som dagligen och har hittat så många goda recept som jag har testat, och kommer att laga flera gånger.

  Ha en skön helg!

 17. Åh det lät gott, har väntat på att någon ska göra något dylikt här hemma sedan senaste semesterrresan. Men det är väl dags att inse att man får göra det själv 🙂

 18. Jag kör GI metoden så för mig blir det stekt ägg och bacon och Gi bröd med massa smör o ost! hihi..håller mig mätt flera timmar och inget små ätande!

 19. Jag älskar omelett, nästa gång lägger jag den på mackan, helt klart!

  När jag var i Thailand så brukade vi äta vitt bröd, rostbröd antar jag doppat i ägg och sedan stekt. Det är sååå gott!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..