Pizzatajm

Vi är hemma hos mina föräldrar över helgen. I kväll står hemlagad pizza på schemat. Jag har redan ”pyntat” min bit, så nu sitter jag här med en iskall White Lady i handen och inväntar de andra och att Körslaget ska börja.


på min bit har jag skinka, räkor, getost, gorgonzola, oliver, bea-sås och färsk ananas. yummiyummi!!

Äter ni nåt gott i kväll? Tycker det är såå kul och inspirerande att höra vad ni andra äter!!

I veckan har jag en hel lista med nya recept som ska testas, ska försöka uppdatera flitigt så kika in! 😯

Skål och trevlig helg!

 1. Hej! Pizza är alltid gott. Ikväll tog vi ett glas bubbel med lite nötter sedan färsk tagliatelle med vitlöksstekta champinjoner och paprika samt parmesangratinerad laxfile.

  Trevlig helg!

 2. Nä, ingen speciellt rolig mat idag; korvstroganoff och ris. Men jag bakade rågkakor och Leilas formfranskor – väldigt fina och goda!

  Din White Lady skulle jag verkligen vilja ha just nu! Men kanske bara några dagar kvar till bebis så snart så… 😉

 3. Intressant pizzafyllning. 🙂

  Jodå, här har det blivit tre-rätters på fredagen o så skinkgryta med curry idag. Är mäkta stolt. Känner att jag inte hinner med nåt. Hur hinner du prova nya saker?? Ärligt, vill veta.

  Kram V.

 4. Vi har ätit fransyska som jag stekte tillsammans med morötter, lök och katrinplommon. Sen gjorde jag en gräddsås på skyn. Till det åt vi svartvinbärsgelé, potatis och haricot verts. Som efterrätt blev det sega hallonrutor.

  Din pizza låter inte alls dum!

 5. Här var det tänkt och planerat att vi skulle brassa på grillen ikväll..men vi kom hem så sent från Örebro att lusten att laga något som tar lite tid var helt bortblåst. Vi slängde snabbt ihop lite stuvade makaroner och stekt prinskorv istället. Snacka om höjdarmiddag en lördagkväll va!! Inte särskilt likt oss om jag ska vara ärlig! 😉

 6. Åt din varma smörgåstårta idag, eller jag hann slänga i mig några tuggor innan jag var tvungen att springa iväg till jobbet..så nu sitter jag här å längtar tills jag kommer hem imorn å får goffa i mig efter att jag har sovit klart. Den var ju riktigt god, hoppas att den är lika smarrig imorn:)
  kramar

 7. Jag gjorde också din tortillatårta igår för första gången. Den var riktigt, riktigt smarrig. Den sätter vi upp på favvolistan!

  Biggan/Örebro

 8. Jag och maken hade dejt och körde trerätters.
  Till förrätt: Min egenkomponerade Skagenbakelse toppad med räkor och rom.
  Varmrätt: Helstekt oxfile med krämig potatisgratäng och sås på fjällkantareller. Rött vin till.
  Efterrätt: Ingefärs och kokosgino med en kula vaniljgräddglass på.

  (Bilder finns i bloggen)

 9. Hos mig blev det laxfilé i ugn, kryddad med körvel och timjan. Och så klyftpotatis och en lyxig sherrysås som jag gjorde själv. I glaset blev det ekologiskt vitt vin:)

 10. Vi hade tänkt äta en supergod indisk kycklinggryta igår men det finns ingen Garam Masala i Bagis så det blev Tikka Masala på burk istället. Nu ikväll blev det en fantastisk (ironi) färdigrätt! Ostschnitzel! Vi måste verkligen förnya oss…

 11. Jag åt teriyakilax med risnudlar. Enkelt och gott.

  Jag är också väldigt nyfiken på vad folk äter för mat. Alltid får man något tips. Och jag ser fram emot att läsa om dina nya recept! Kram Annica

 12. Hejsan!
  Mmmm hemgjord pizza är så gott! Gör du degen själv el på mix? Jag tycker egen blir bäst!
  Jag har ett supergott tips på en god fredagsmys rätt eller som förrätt! Den bör göras och ätas direkt bara, så då får gästerna titta på…Det heter Kockens dubbeldäckare och har funnits i min släkt sedan 80-talet, min syrra som introducerade den o vet ej varifrån det kommer!
  Här är iaf receptet!
  Kockens dubbeldäckare 4p
  20-24 skivor formfranska
  300 g kallrökt tärnad lax
  2 kokta hackade ägg
  1 finhackad gul lök
  1-1.5 dl majonäs
  1 finhackad knippa dill
  2 uppvispade ägg att doppa dem i
  Smör att steka dem i
  Garnering: citron och dill
  Blanda samman lax, kokt ägg, lök, majonäs och dill. Låt stå i kyl ngn timme att dra åt smakerna. Ta m glas ut cirklar i alla brödskivorna. Lägg en klick röra på hälften av cirklarna och lägg på de andra som lock. Vänd dem varsamt i äggvispet så de täcks och bryn gyllenne på båda sidor i smöret, i stekpanna. Servera genast på salladsbädd o garnera! De blir lite sega om man ej äter dem omgående. Röran är jättegod på rostad smörgås, i baguetter eller i bakadpotatis. Gillar man pepparrot kan man ha i det. Man kan ha i räkor eller crabbsticks också!
  Tack för en supersida, verkar som vi delar matintresset!!!!!!!
  Hälsningar Birgitta Regander 31-årig två barns mamma från Hörby, Skåne

 13. i helgen blev det … ja, kolla gärna i min blogg
  på helgen brukar jag oftast försöka hitta tid att baka något också eller så och det hör ju liksom till maten så det vore lite taskigt att bara nämna maten tycker jag … 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..