Sött och salt i pastasåsen

Det har snöat heeela dagen lång här i Örebro så jag och oliven vågade oss inte ut att handla 😆 Så det blev kylskåpsrensning och en pastasås utav det. Jag gillar verkligen smakkombinationen sött och salt så det här föll mig helt i smaken!

Först karameliserade jag lök (lät steka läääänge på svag värme med salt och socker) och hade sen i knaperstekt bacon, hackad röd paprika, grädde & creme fraiche. Smakade av med salt och peppar. Till sist hackade jag ner några körsbärstomater som precis fick bli varma. Serverades med nykokt pasta och toppades med riven ost.

(Minst lika gott att servera löken vid sidan av såsen!)

Till middag har jag ätit en stor bytta popcorn till Benjamin Buttons otroliga liv på bio, men det är en helt annan historia.

 1. Åh gud så gott det där lät! Ja, löken behöver verkligen en gnutta socker tycker jag, den blir såå mycket godare! Både till såser, grytor och lök som ska blandas till färsbiffar!
  En gnutta socker på solmogna skivade tomater är inte heller fel! Hoppas allt e bra med er! hur går det med husbygget? Och Oliven, allt bra med henne? Hon är så otroligt söt & för sig nu ser jag! Ha en trevlig kväll! Hälsningar från Öland

 2. Martina skriver:

  Mmmmm:P Pastasås kan man äta och variera i oändlighet känns det som. Sån där lök har jag provat som tillbehör till grillat, dags att prova till pastan med:)

 3. Cindy skriver:

  Har läst på flera ställen här där du skriver om Örebro. Är det där ni bor? Kommer själv från de trakterna så jag är lite nyfiken.

 4. Sara skriver:

  Åh så gott! Det här måste jag testa!

 5. Anne skriver:

  Hej!
  Vilken fin blog du har, kikar in för första gången! hittade till dig från Linnéas skafferi.
  Pastan verkade jättegod! det ska provas till middag någon kväll!
  Hälsningar Anne

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..