Sött och salt i pastasåsen

Det har snöat heeela dagen lång här i Örebro så jag och oliven vågade oss inte ut att handla 😆 Så det blev kylskåpsrensning och en pastasås utav det. Jag gillar verkligen smakkombinationen sött och salt så det här föll mig helt i smaken!

Först karameliserade jag lök (lät steka läääänge på svag värme med salt och socker) och hade sen i knaperstekt bacon, hackad röd paprika, grädde & creme fraiche. Smakade av med salt och peppar. Till sist hackade jag ner några körsbärstomater som precis fick bli varma. Serverades med nykokt pasta och toppades med riven ost.

(Minst lika gott att servera löken vid sidan av såsen!)

Till middag har jag ätit en stor bytta popcorn till Benjamin Buttons otroliga liv på bio, men det är en helt annan historia.

 1. Hej!
  Här kommer ett recept som jag knåpade ihop till vår kvällsmat igår! Mannen och barnen(6+9år) tyckte om det och vi hade ris till!
  Just senap och äpple blir jättegott ihop. Man kan öka mängden senap om man vill ha en starkare smak. Om man vill ha en light version så blanda inte vispgrädden med lätt cremefraiche, för då skär det sig. Tag då matlagningsgrädde istället! Vet ev egen erfarenhet att det blir grynigt!
  Ha en bra dag och pastan är redan införd i min receptbok, den du gjorde här ovan.
  Kramisar på dig från Birgitta Regander i Hörby

  FISK I UGN 4 pers
  400 g fiskblock alt 4 laxfileér Ugn:225gr
  10 cm strimlad purjolök
  1 tärnad tomat
  1 skalat+grovrivet äpple gärna syrligt
  0.5 finhackad rödlök
  2-3 msk söt-stark senap
  2 dl creme fraiche
  3 dl vispgrädde
  2 tsk ingefära+ 2 tsk paprikapulver
  2 tsk citronpeppar+2 tsk vitlökspulver
  1 tsk chilipulver
  salt och vitpeppar
  Lägg den halvt tinade fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Baka i ugn ca 20 minuter. Strö på grönsakerna, äpplet och löken efter den tiden. Vispa ihop grädde, creme fraiche, senap och alla kryddorna. Smaka ev av m mer kryddor då jag ej mätte så exakt! Häll över fisken och grädda ca 20 minuter till. Servera med ris och avocado-gurksallad! Vill man kan man strö på räkor innan servering!

 2. Har aldrig testat att göra så med lök faktiskt, kanske ska prova och se om det är något jag gillar med. Älskar ju den söta sirapen och salta baconen till pannkakorna, så detta kanske kan vara något för mig med. Tack för tipset!

 3. Hej!
  Vilken fin blog du har, kikar in för första gången! hittade till dig från Linnéas skafferi.
  Pastan verkade jättegod! det ska provas till middag någon kväll!
  Hälsningar Anne

 4. Har läst på flera ställen här där du skriver om Örebro. Är det där ni bor? Kommer själv från de trakterna så jag är lite nyfiken.

 5. Mmmmm:P Pastasås kan man äta och variera i oändlighet känns det som. Sån där lök har jag provat som tillbehör till grillat, dags att prova till pastan med:)

 6. Åh gud så gott det där lät! Ja, löken behöver verkligen en gnutta socker tycker jag, den blir såå mycket godare! Både till såser, grytor och lök som ska blandas till färsbiffar!
  En gnutta socker på solmogna skivade tomater är inte heller fel! Hoppas allt e bra med er! hur går det med husbygget? Och Oliven, allt bra med henne? Hon är så otroligt söt & för sig nu ser jag! Ha en trevlig kväll! Hälsningar från Öland

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..