New York Blueberry Cheescake

Jag är ständigt på jakt efter ett gott cheescakerecept. Hittills har jag inte hittat nåt som jag varit 100 % nöjd med, men nuuuu ni!! NU har jag hittade det, med stort D!!!

Receptet är från Leilas kokbok, och säga vad man vill om Leila men baka godsaker det kan hon!!!! 🙂 Här kommer receptet:

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (ca 200 g i vanlig ugn). Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Jag tog lite mer blåbär, kanske 1 1/2-2 dl och det blev jättebra tycker jag. Kakan är ju så hög så det är gott med mkt blåbär på! Annar kan man ju servera extra blåbär eller andra bär vid sidan om. En klick vipgrädde till gjorde sig bra! Kakan är verkligen JÄTTEGOD, men väldigt mastig så den räcker till många.

Hade Malin & lilla Nike på fikabesök i dag och kakan fick mkt mkt bra betyg där med! Rekomenderar verkligen att testa den!! YUMMI YUMMI!!

 1. Den såg superkrämig och god ut!
  Jag brukar göra en med vitchoklad och hallon. Också ruskigt god!

  Åh jag vill jättegärna ha receptet!! Som sagt ständigt på jakt..

 2. Ja, min absoluta favorit kock är Leila. Har testat många av hennes recept!
  Jag har ett recept på en fanstastiskt god chokladmoussetårta om du vill ha receptet. Den är inte avancerad heller men rent ut sagt skitgod!=)
  Kram på dig!
  Birgitta Regander

  visst vill jag det, tack!!

 3. Såg riktigt god ut! Lite annorlunda också, ska verkligen prova!
  Du kan inte ge lite tips på något lite lyxigare och romantiskt som man kan laga nu när alla hjärtans dag börjar närma sig? 🙂

  TACK FÖR EN JÄTTEBRA SIDA

 4. JA, jag kan bara intyga att den var VÄLDIGT smaskig! Och väldigt mäktig! En perfekt ”bjuda på cheesecake” som alla kommer tycka om!

  Tack för ”smakbiten”…Kramis

 5. Den ser god ut.jag har ett recept på en passionsfruktcheesecake
  jag skickar det gärna till dej om du vill.Den ska stå i kylen men är supergod

  det vill jag gärna ha!!

 6. Även jag har Leila som idol och hennes Piece of cake är ju underbar. 😛 Har dessutom hört många tala tungan ur led för denna cheesecake men aldrig gjort den själv… Men med dina läskande bilder måste jag nog testa den snart! 😉

 7. Du måste ju vara vännen, som ALLA helst kommer och hälsar på… Den godaste fikan lätt!

  Jag håller just i detta nu på att koka kondenserad mjölk och ska testa Banoffee Pajen!
  Det bjud på den på mammaträffen imorgon!

  Tack för massa smarriga tips!

 8. Grattis här också då:)

  Måste också tacka för helgen – har har nämligen haft en riktig orgie i matplatsen, inte mindre än fem recept har vi testat:)

 9. MUMS! Ser smaskigt ut. Nu vet jag vad jag ska bjuda fikagästerna på i helgen. Tack för en fantstisk matblogg, jag älskar den!

 10. Oh my god!! Blir alltid hungrig när jag kollar här, det ritkigt vattnas om munnen, nu har jag ju testat flera av dina utlagda recept och har aldrig blivit besviken, nästa på listan att prova i morgon är bananoff pie… mums!

  Du har en utmärkelse att hämta hos mig förresten 🙂 kram

 11. Åå, den är verkligen magiskt god den där! Och den blir bara godare och godare ju längre den får stå och ”vila”. Jag hade i lite lime i smeten när jag gjorde den, supergott!

 12. Visst är en tunn bit New York Cheesecake riktigt gott, har gjort den många gånger.
  Den är tyvärr bara liiite för mastig tycker jag och de jag bjudit den på.
  En extra gräddklick som på bilden skulle här, bara bli för mycket till en kaka som redan är på gränsen till too much.
  Här föredrar vi den ”vanliga” friska fräscha frysta cheesecaken med ett lass extra bär till.

 13. Jag har oxå gjort den här några gånger och älskar den! Men ett litet tips till den som tycker att den är för mastig så jag har alltid Milda Visp i istället för vanlig vispgrädde. Brukar ha det i allt som man ska ha grädde till oxå. Mycket godare =)

 14. Cheesecake gör man nog alltför sällan tyvärr..ett tips är att vid jul (fast det är ett BRA tag kvar=)) så kan man byta ut digestivekexen mot pepparkakor! Det är gott:P

 15. Perfekt, nu vet jag vad jag ska baka till enhetsfikan när det är min tur att baka. Jag har ju också Leilas bok så det blir ju enkelt, men ska tänka på att göra som du och lägga i lite mer bär.

  kram

 16. Hej igen!
  Jag tänkte baka din pollykaka idag, men hade ingen mörkchoklad hemma. Så ja gjorde en vanlig kladdkaka och rörde ner polly i smeten. Den ser sjukt god ut och den blir kankse också lika god, utan chokladen?!
  KRAM

 17. Ser smarrigt ut, jag har en fråga, använde du Maizena (stärkelse) eller Majsmjöl? vad jag har förstått är det två olika sorters, eller har jag fått det om bakfoten?

  tack för en bra sida =)

  Maizena majsstärkelse!

 18. Såg väldigt god ut!!! Måste testa, gillar Leilas recept, gjorde hennes saffransskorpor i julas o de var supergoda!!! Även hennes morotskaka är fantastisk!!!!

  Jag brukar ofta göra en citronfruktscheesecake med passionsfruktsspegel som är mycket lyxig, brukar få frågan var jag köpt den;-)

 19. Mums! Den ser verkligen supergod ut!
  Har tänkt att baka den ett par gånger, men jag har hört att den skall vara alldeles för ”mastig” , så jag har alltid ångrat mig. Men om den nu är så god som du säger så kanske jag skall ge den en chans trots allt! 🙂

 20. Åh MUMS! Jag gjorde kakan förra helgen men uteslöt chokladen (mest eftersom jag inte hittade någon vit choklad i vår kassa mataffär…) och det blev ändå hur gott som helst! Det enda var att jag nog skulle ökat smaksättningen på oströran eftersom det inte var någon choklad… kanske mer vaniljsocker och några skedar limejuice nästa gång. Men hur gott som helst! Och jag håller med Vickan om att man kan ta mycket mer blåbär än det står i receptet!! 🙂

 21. Hehe, ”säga vad man vill om Leila” skrev du, nu blev man ju nyfiken på vilka åsikter du har om henne utöver betyget på bakverken! 😛

 22. Åhhh blåbärs cheescake…den ser riktig god ut!!jag som inte gillar cheescake så mycket men jag ska nog prova denna:)..va duktig du är på att laga mat och baka!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..