Patsa med superenkel ostsås

Här kommer receptet på världens enklaste ostsås (om man inte räknar färdigköpt). Jag har även i skinka men man kan ju stoppa i vad man gillar eller hoppa över det!

1 port:

1 dl grädde
1 dl riven prästost
några skivor skinka, strimlad
salt

Häll grädden i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt skinkan. Sänk värmen något och lägg i osten. Rör om och tag av plattan när osten smält. Smaka ev av med salt. Servera till nykokt pasta. Tadaaaa. 😎

En klassiker till lunch här hemma.

  1. Anna skriver:

    Åh, den här såsen kommer jag lätt att prova i veckan 😀

  2. Annica skriver:

    Jag älskar ost och ostsås! Den färdiga tycker jag har en konstig bismak. Jag lagar ofta pastasåsen med vitlöksost i som är ditt recept. Underbart god!

  3. Ooo den kanske påminner om den där ost-, och skinksåsen man brukar köpa… den som e SÅ god! Fastän jag fullkomligt avskyr ost. Konstigt det där. Denna ska jag prova… fastän jag avskyr ost då hihi 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..