Avokadosoppa

Det här var såååå enkelt att göra. Såg på favoritprogrammet Halv åtta hos mig häromdan då en gäst bjöd på avokadosoppa. Ser ni på det förresten?? Hur kul som helst!! Iallafall, blev inspirerad av det och testade en liknande variant. I min avokadosoppa hade jag följande:

4 port:
3 avokador, mogna!
1 liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt
creme fraiche
räkor
stenbitsrom eller röd kaviar

Koka upp 1 liter vatten och tillsätt buljongtärningar, låt svalna något. Kärna ur avokadon och mosa lätt i en bunke. Tillsätt ungefär hälften av buljongen och kör runt med en stavmixer så det blir slätt. Tillsätt resten av buljongen. Häll ner allt i kastrullen igen, tillsätt grädden och värm på soppan så den blir ljummen. Smaka av med salt. Häll upp i skålar och klicka i lite cremfraiche, lägg i en näve räkor och toppa med rom/kaviar.

 1. Annso skriver:

  Jag brukar se halv 8 hos mig för det mesta.

  Tycker också att du ska ställa upp i programmet 🙂

  Vi ska nog bjuda svärföräldrarna på Avokadosoppan i helgen.

  Kram

 2. Matilda skriver:

  Väntar på att du ska dyka upp i Halv 8 hos mig 🙂 Jag och Elin kollar varje dag till vällingen

 3. Juliana skriver:

  ÅH! Jag som letat recept på avocadosoppa. Denna lät jättegod. Den ska testas snarast.

 4. Väntar på att ni ska flytta in i ert nya hus så vi får se dig i ”Halv åtta hos mig” 😀

 5. Daniela skriver:

  Tycker det är så kul att se ”vanliga” människor laga mat, älskar det programmet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..