Goda kycklinggrytan med avocado

Då var det måndag igen! Efter en helg med idel skräpmat så har jag riktigt längtat till lunchen i dag 🙂 Gjorde denna goda kycklinggryta som vi blev bjudna på hos ett par vänner för länge sedan.. Det är verkligen kanongott med avocadon i! La till lite purjolök denna gång och gjorde lite små ändringar och det blev klockrent!

Fick just ett mail från mamma som fick med sig detta i matlådan i dag: ”guuuuuuuuuuuuuuuuuud vad god kycklinggrytan var!!!” 😉

4 port:
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 tsk curry
salt
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2-3 msk mango chutney
2 d creme fraiche
1 dl grädde
soja
2 mogna avocado, skurna i bitar

Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. Strimla purjo och låt den fräsa med. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney. Låt puttra en stund och tillsätt sedan creme fraiche och grädde. Smaka av med en skvätt soja. Ta grytan av plattan och rör ner avocadon.

Servera med basmatiris och en god sallad. Och kanske ett glas kallt vitt vin om ni äter detta till middag 😉

 1. Anna A skriver:

  Tack för ytterligare ett superrecept!
  Ser redan fram emot matlådan imorgon
  Kram

 2. Gör denna idag igen!! Den är SÅ god!! 😛 Jag hade mango chutney i kylen som jag köpte till den grytan jag gjorde sist (se kommentar ovan från 10 mars 23:32) Nu är det så att när jag skulle ha mango chutneyn idag så luktade den bara ättika. Det är ju ättika i… så jag slängde den. Skulle jag gjort det eller kunde jag ha använt den ändå? 😐 🙄 Aja, jag får köpa en ny till en annan gång, dom var ju inte så himla dyra direkt hehe. Vet du hur länge en sån håller i kylen i öppnat tillstånd? Det stod inte på burken nämligen. Den jag hade är/var Santa Marias.

 3. Pether skriver:

  Det här var också supergott!! Och shit vad enkelt det var…. Tack för tipset 😛

 4. Hej!

  Testade denna igår och det blev en ny favorit! Hur gott som helst! La även ut receptet på min blogg. Jag missade vattnet när jag gjorde grytan utan tog bara crème fraiche och matlagningsgrädde så därför ser receptet lite annorlunda ut på min sida. Men det blev gott iallafall! 🙂

  Mvh
  Camilla

 5. Just nu puttrar den här grytan på spisen. Efter att just ha smakat av den så vet jag att det är den godaste kycklinggrytan på länge! Tack för receptet! Camilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..