Födelsedagsmiddag

Pappa fyllde år i lördags och eftersom det även var Melodifestivalfinal (japp vi följer det stenhårt 😉 ) så festade vi till med god mat och dryck hela kvällen lång. Till middag åt vi fläskfilé med stekt svamp, gorgonzolasås och pressad potatis. Det behövs väl inget recept till kött och potatis, men såsen gjordes så här:

4 port:
3 dl grädde
steksky från köttet
150 g gorgonzola
kalvfond
salt & svartpeppar

Smält osten i grädden, häll ner stekskyn och smaka av med kalvfond, salt & peppar. Ta daaa. Till maten serverades sen en stor grekisk sallad. Och rött vin. 😎

gorgon1

gorgon2

 Födelsedagsbarnet med kalasklädda barnbarnet i knät :-)

Födelsedagsbarnet med kalasklädda barnbarnet i knät :-)


Födelsedagsbarnet med barnbarnet i knät 🙂

  1. Hej! Jag har hittat så många olika goda recept, och så många fina matbilder här hos dig, jag undrar om det skulle vara okej om jag lånade några stycken till min blogg http://loveforfood.blogg.se ifall jag då alltid länkar till dig och talar om att jag hittade det hos dig? Ger ju dig lite extra reklam också =)

  2. 😛 Mmmmm verkar mkt gott!! Ja, vi tittade också på mellon och gissade rätt vinnare..låten är kanske inte bäst…men helt ok!
    Ha det bra!
    KRAM
    Birgitta

  3. Såsen får jag allt ta och testa. Mina smaklökar jublar av ost i alla olika former, i sås som bröd!

  4. Såsen får jag allt ta och testa. Mina smaklökar av ost i alla olika former, i sås som bröd! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..