ANNONS

Chicken Alfredo

/

Tack Donnasandra för tipset att ha i pesto i en god Aldfredo. Det var precis vad jag testade!!

Brukar äta Chicken Alfredo på Friday´s och den är gudomligt god. Saknar verkligen T.G.I.Friday´s, för det finns ju tyvärr inget i Örebro.. 🙁 (Däremot såg jag att det öppnar ett i Malmö i vår, grattis alla Malmöbor!!) Slog upp deras meny och kikade vad de hade för ingredienser i sin Alfredo och försökte mig på en liknande. Och det gick vägen, min blev oxå GUDOMLIGT GOD!! Hurra 😀

Här har ni receptet, räcker för ca 3 portioner (eller 2 jättestora 🙂 ):

1 pkt färsk tagliatelle

1 stor kycklingfilé
1/2 röd paprika
4-5 stora champinjoner
smör att steka i
3 dl grädde
4 msk hemgjord pesto (recept här)
salt

Skär kycklingen i små små bitar. Stek dem i smör så de får fin färg. Hacka svamp och paprika i småbitar och låt dem fräsa med en stund. Häll på grädden och låt puttra så den tar smak av paprikan och svampen. Tillsätt peston och smaka av med salt. Tillsätt ev mer pesto, beroende på hur ”smakrik” sådan ni använder.

Koka pastan och häll ner den i såsen. Rör om ordentligt och servera genast! Riv ev lite parmesan över pastan och garnera med färsk basilika. En riktigt len och krämig supergod pastarätt!!!

Tips: Extra gott med vitlöksbröd till, blir pricken över i!!! (jag skar kanterna av vanligt rostbröd och stekte i smör och pressad vitlök)

alfredo

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00