Grillad lax

Självklart grillade vi på kvällen (ganska tidigt i år, annars brukar det inte bli av förrän runt midnatt!! nu var hon nog bara 22 nånting) och självklart började det regna då. Men det hör ju till med en skur när man inte vill ha den 🙂 Det gick så bra så ändå.

Jag grillade laxkotletter som jag marinerat i färdig Teriyakimarinad. Jättejättegott med olika tillbehör som grillad ananas, cole slaw, vitlökssås, bearnaise, tzatziki, aioli och fetaostsallad. Yummi!!!!

griill1

griill2

Vad kan man annars göra med lax på grillen? Har ni tips på marinader och tillbehör???

 1. Vi gjorde ett jättegott recept på grillad lax med Västerbottenspesto och grillade grönsaker som jag hittade i Buffé för ett tag sen. Jättegott, ska skriva upp det på min blogg när jag får tid!

 2. Ohhh grillad ananas.. det är sjukt gott! 😀

 3. Stina skriver:

  Okej, då hade jag fel 🙂 Hade tittat på allt möjligt och allt såg ut så 🙂 Bra att det var gott, trodde inge annat ang smaken!

 4. Millis skriver:

  Stina, jag tror inte hon brände laxen, tror att det är marinaden som gör att den ser mörk ut faktiskt…

  För oss blev det faktiskt grill först på midsommardagen i år. Vi åt typ sillmiddag istället för sillunch i år, det blev så himla försenat och direkt efter det sa jag att jag kommer inte att vilja ha mer mat idag för jag blev sååå mätt.
  Sen var pappa och bror med och hissade upp midsommarstången, det är ju en rätt speciell historia på Åland. Efter det gick jag, mina föräldrar, min lillebror + sambo och så en snubbe i byn som var gräsänkling över midsommar in till morsan och farsan och drack lite vin och öl. Vid tiotiden kom ju så klart suget/hungern som ett brev på posten, men då orkade vi inte sparka igång grillen så det fick bli lite sillis igen, och lika gott var det då som tidigare på dagen.
  Så att tro att man inte vill ha mer mat när man börjar dricka alkohol är ju helt puckat 🙂

  Kram på dig, hoppas ni har det suveränt i nya huset. Ser fram emot mer bilder.

  Millis: preciiiiiis, det var marinaden. Laxen var perfekt grillad! Vad mysigt det låter med midsommar på Åland!!! kram

 5. Stina skriver:

  Nu låter jag gnällig och trälig! Men är det inte trist att alltid bränna köttet när du grillar/steker? Ett tips är att alltid tillaga laxen i folie, endera göra paket eller täcka över formen 🙂 Gillar annars din blogg och du ger mig många bra mattips 😀

  Stina: precis som Millis säger så är laxen inte det minsta bränd utan den har marinerats i en soya-färgad marinad!!! Laxen blev gudomligt god med perfekt grillsmak. Just grillsmaken tycker jag man missar när man gör paket i folie osv, även om det såklart är jättegott det med. Men det kan man nästan lika gärna göra i ugnen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..