ANNONS

Midsommar i Hampetorp

/

Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg med god mat och dryck, trevligt sällskap och fint väder. Vi hade alltihopa! Firade med goda vänner ute på landet vid Hjälmaren, åt midsommarbuffé till lunch, sjöng snapsvisor för full hals, spelade kubb, grillade och dansade fram till 4 på morgonkvisten.

hamp1

hamp2

hamp3

Många mailade mig om den snygga pajen i föregående inlägg och det är en ost & skink paj som jag gjorde så här:

3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten

1/2 paket färdigstrimlad skinka, hackas i ännu mindre bitar
2 dl riven hushållsost
1 dl riven parmesan
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 C. Kör ingredienserna till pajdegen i matberedare. Tryck ut den i en pajform men spar lite till bokstäver att garnera med. Förgrädda ca 10 min.

Lägg i skinka och ost i pajskalet. Vispa ägg och grädde lite lätt och salta & peppra. Häll äggstanningen över pajen och ställ in i ugnen. Ta ut den efter ca 15 min och lägg på bokstäverna. (Pensla dem ev med lite uppvispat ägg för finare färg) Grädda ytterligare 10-15 min.

sommar

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00