Snabb-caesar med räkor

Vilka hääärliga heta sommardagar vi har!! Allt som oftast blir det nån sallad till lunch, man varken orkar laga eller äta annat i värmen! I dag blev det en snabb-caesar med räkor. Gjorde en fusk-dressing men den blev himla god!!

Snabb-caesar dressing
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesanost
1 msk grovkornig senap
2-3 anjovisfiléer
lite mjölk

Mosa anjovisen och blanda med resten av ingredienserna. Späd med mjölk till önskad konsistens. (Har man inga anjovisfiléer kan man skippa det och salta i stället)

Salladen:
Isbergs eller romansallad
räkor med skal
nektarin
hyvlad parmesanost
krutonger

Skala räkorna. Skär salladen i ganska stora bitar och toppa med räkor, nektarin i bitar och hyvlad parmesanost. Ringla över dressing och strö över en näve krutonger.

Enkelt, fräscht och gott i värmen!!!!

rakcaesar

  1. Härligt! Vi brukar göra din vanliga caesardressing men den här går ju mycket fortare. Passar bra nu när det är så varmt…

  2. Tess skriver:

    Den där dressingen måste jag testa. För lätt och enkel mat är ett måste varma sommardagar som dessa. Vem orkar laga/äta varma, tunga rätter? Hos oss blir det mycket sallader, eller varför inte klassiker som sill och potatis.

  3. det ser riktigt riktigt mumsigt ut! perfekt att få ett tips på en ”fusk”dressing- jag drar mig alltid för att göra den riktiga 🙂

  4. Det såg GOTT ut! Måste jag testa i helgen 😎

  5. Björn skriver:

    Låter underbart. Och en riktig kanonbild, jag blev hungrig direkt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..