E-nummerfritt!!

Det dök upp en trevlig överraskning från Ridderheims häromdagen i form av två skinkor! En kokt och en rökt. och båda är helt E-NUMMERFRIA!! Mer om dessa kan ni läsa här! Vi har inte hunnit provsmaka dem ännu, utan sparar oss till nästa helg när vi har besök som får vara med i smakpanelen 🙂

Nu är bara frågan vad jag ska hitta på för gott med de här rackarna sen. Har ni några tips på goda rätter med kokt resp rökt skinka?????

skinkor

 1. annica skriver:

  De har även skinka som smörgåspålägg, jätte god=)

 2. WOHOOO säger jag bara!! På tiden! Då kan man köpa den rökta och göra eget pålägg!!! 😀 du kan ha skinka i både potatisgratäng eller rotsaksgratäng, speciellt den rökta. Sen man man ju även göra eget pålägg. Det ska jag testa!

 3. Aika skriver:

  Hemmagjord mimosa-sallad är ju ett måste. Min svärmor blandar en stor burk cocktail med 2 tomat och 2 hackade ägg, färsk ananas, grädde och majjo. Låter slibbigt med SKITGOTT!

 4. Jessie skriver:

  Både kokt och rökt skinka funkar ju utmärkt i en lyxig pastagratäng med massor av ädelost. Eller i varmamackor med ”bea” och annat gott. Och i pasta sallad förstårs. Ska bli kul att få läsa vad du hittar på *ler*

 5. Ulrika skriver:

  Du är ju en mästare på pastasåser så några sånna går ju att slänga ihop, fast jag antar att det är bäst att göra det på resterna 😉

  Du är ju även en höjdare på pajer, där känner man verkligen smaken på /den förhoppningsvis/ goda skinkan:) Om jag hade haft dom där skinkorna (Hahaha) så hade jag nog antingen behandlat dom som hela kycklingar, skära massa snitt o (försöka) trycka ner massa goda saker, såsom ädelost eller vitlök och örter, sedan lägga massa goda rotsaker runt om och och servera med sky+vinsås och pressad potatis. Sedan när du smakat på den kan du ju se hur den rökta smakar, har den mkt smak kan du ju använda den som parmaskinka: på sallader, som ”chips” och som lyxigt tillbehör till sallader osv. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..