The KRÄFTSKIVA!!

I helgen hade vi kräftskiva här hemma. Ett glatt litet gäng bestående av Micke & jag, Oskar & Jenny och Linda & Karim (gästbloggaren ni vet). Vi åt och drack, drack och åt och hade det himla trevligt! Kräftorna köpte jag på Ica Maxi (Vätternkräftor, kokade i butik) och de fick en solklar 5:a i betyg. Toppklass!!! Faktiskt bland de godaste jag ätit nånsin. Förutom kräftor så åts en massa goda tillbehör och pajer. Klassiker som baguetter, kryddost och västerbottenpaj fick sällskap av en purjolökspaj, ostar, räkor, skagenröra och majonnäser mm. Mmmmm mmmmm!

skiva1

skiva2

skiva3

skiva4

skiva5

skiva6

skiva7

Vad äter ni utöver kräftor på kräftskivorna?? Har ni några goda tips och måsten? Förutom snaps då 😉

 1. Gnillib skriver:

  Eh, det värsta är att jag inte gillar kräftor alls. 😕 *duckar för flygande objekt* Men jag gillar att sitta och sjunga och ha roliga hattar och umgås, så jag brukar äta rostat bröd och kanske pastasallad eller något annat som man kan äta kallt.

 2. Anna skriver:

  Jag var på ICA Maxi förra fredagen för att leta efter de där underbara kräftorna med stora klor! Men då hade de bara Hjälmarkräftor och de hade inte alls några klor att tala om 🙁 För du menar Eurostop va?

 3. Men vilken mumsig buffé och ni ser ut att ha det väldigt trevligt! Jag gillar att göra små kantarellpajer i små portionsformar i aluminium till kräftskivan!

 4. Jag tycker att vitlöksbröd har en given plats, fråga mig inte varför! Ni ser ut att ha haft det jättetrevligt, buffén var kanonfin 🙂

 5. Mmm så mycket gott. Snacka om att jag blir sugen! Håller helt med om att kräftorna från ”vår” sjö Vättern är godast..eller möjligtvis de från Motala ström där vi har fiskevatten! 😉
  Sist vi käkade kräftor hade vi en köttfärs/kantarellpaj och en paj med kassler, purjo, feta och mozarella.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..