Hallonpaj i blåbärstider

Idol har dragit igång igen, tjoho. Följer ni det?? Vi tycker det är hur kul som helst, både uttagningar och veckofinaler. Och självklart måste man ju ha nåt gott att smaska på i soffan medans man tittar. I veckan blev det hallonpaj med vaniljvisp. Min favvopaj är nog annars blåbärspaj. Finns det blåbär kvar i skogen än??? Nån idé att ge sig ut?

225 g hallon (tinade)
socker eller florsocker

2 dl mjöl
2 msk socker
100 g smör
1/2 tsk bakpulver

Lägg hallonen i en pajform och strö över socker. Rör i hop mjöl, socker, smör och bakpulver till degen och smula över. Ställ in i ugnen 220 C ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljvisp.

hall1

hall2

(jag strödde över lite socker på pajen eftersom hallonen var bra sura. smaksak!)

hall3

 1. Anne-Li skriver:

  En liten fundering…..är smöret smält eller rumstemp??

 2. Jessie skriver:

  Klart man kollar på idol! Sitter och vrider mig i soffan både av skratt och av medlidande med alla stackare utan självinsikt. Men kul är det ju och den ”nya” jurryn är ju underbar!

  Ang blåbär så finns det kvar på sina ställen men dom är inte så goda längre. Men det skiljer sig ju säkert också från plats till plats så ut och leta.

  Den där pajen såg riktigt mumsig ut! Har aldrig sett det receptet med bakpulver förut så det ska testas så fort det bara går 😆

 3. Carro skriver:

  Ohlala, vad go den såg ut ! Jag hade nog velat ha glass till 🙂
  Kan förresten rekommendera Julia & Julie på bio när den kommer .. Du får dra med dig han, ditt bio-sällskap 😉

 4. Millan skriver:

  Ja mums for barpajer! Men det funkar inget vidare nar man ate GI mat som jag gor just nu ;-). Jag far val synda pa lordag eller nat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..