Hel fisk i ugn

Kompisen Marcus var och fiskade i helgen och drog stolt upp ett par stora fina firrar och kom över med 🙂 Nu är vi inte så bra på det här med fiskar, var det en regnbågslax eller regnbågsforell, nån som ser?? Iallafall så tillagade vi den i ugn, inbakade i folie. Blev väldigt saftigt och gott!!!!

1 hel fisk
citron
dill
smör
salt
(folie)

Rensa och skölj fisken ordentligt. Lägg ett stort ark folie på en plåt och lägg på fisken. Salta ordentligt både utvändigt och invändigt. Fyll fisken med citronskivor, färsk dill och några rejäla skivor smör. Vik i hop folien till ett paket. Ställ in i ugnen, 200 C, ca 45 min (beroende på hur stor fisk).

Servera tex med pressad potatis och en god sås (vi gjorde en på cremefraiche, grädde, fiskbuljong, vitt vin, dill och salt).

helfisk1

helfisk2

helfidk3

Fiskaren själv provsmakar sin fångst 😀

 1. Pangis skriver:

  Det är en Regnbåge..Det heter bara det och är en egen sort. antignen äter man lax, öring eller Regnbåge..Det finns inget som heter Regnbågslax etc.. Nu är jag en fiskeänka, min man fiska jämt så jag lovar..jag har fått lära mig det där.. Got är det i allafall 😛

 2. Jenny skriver:

  ser jättegott ut! snygg fiskare också! 😛

 3. Fisken är en Regnbågsöring. Blev lite tveksam, så jag kollade på nätet.
  Bra med ett nät, inte bara till fisket 😉

 4. Den fisken såg väldigt god ut. Enkel tillagning är det bästa för fisk.
  Glada hälsningar./ Birgitta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..