ANNONS

Hel fisk i ugn

/

Kompisen Marcus var och fiskade i helgen och drog stolt upp ett par stora fina firrar och kom över med 🙂 Nu är vi inte så bra på det här med fiskar, var det en regnbågslax eller regnbågsforell, nån som ser?? Iallafall så tillagade vi den i ugn, inbakade i folie. Blev väldigt saftigt och gott!!!!

1 hel fisk
citron
dill
smör
salt
(folie)

Rensa och skölj fisken ordentligt. Lägg ett stort ark folie på en plåt och lägg på fisken. Salta ordentligt både utvändigt och invändigt. Fyll fisken med citronskivor, färsk dill och några rejäla skivor smör. Vik i hop folien till ett paket. Ställ in i ugnen, 200 C, ca 45 min (beroende på hur stor fisk).

Servera tex med pressad potatis och en god sås (vi gjorde en på cremefraiche, grädde, fiskbuljong, vitt vin, dill och salt).

helfisk1

helfisk2

helfidk3

Fiskaren själv provsmakar sin fångst 😀

6
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00