ANNONS

Inbakad kassler med vitlöksost

/

I kväll var Annica över på Idol-middag här! Jag gillar verkligen höstkvällar med kul lagom avancerade tv-program (tänk bara Greys, Desperate Houswives etc) och god mat att äta där till och en massa tända ljus. Myyys! I kväll testade vi inbakad kassler. Här kommer receptet för 6 st knyten (det räcker med 1/pers, men är man väldigt hungrig kanske man vill ha två 😉 )

2 rullar smördeg
1 bit kassler
1 burk creme bonjour vitlök alt philadelphia vitlök
1 ägg

Skär smördegen i 6 breda remsor (3 st/rulle). Skär kassler i ganska tunna skivor. Räkna med ca 3 st till varje knyte. Börja med att bre lite vitlöksost på ena halvan av smördegsbiten. Lägg på en skiva kassler, bre på ost, på med nästa skiva osv. Avsluta med ost och vik sedan över andra halvan av arket och knip i hop kanterna så det blir ett paket. Pensla med uppvispat ägg. In i ugnen 200 C ca 20 min. tills de fått fin färg.

Servera med en god blandad sallad och gärna några såser. Vi gjorde en enkel örtsås på gräddfil, färska örter, salt & peppar, och serverade lite sweet chilisås till.

Enkelt och snabblagat och perfekt äta-i-soffan-framför-tv-mat 🙂

kass3

kass2

kass5

kass4

Annica och jag, mätta och glada. Och lite suddiga 🙂

9
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00