ANNONS

Kääääärleksmums!

/

Vilket öga för kaksmet ni har 🙂 Klart det var Kärleksmums jag gjorde!!! Vilket de flesta av er gissade på, imponerande!

Tyvärr hittade jag inte min lilla långpanna (dvs en som är ungefär hälften så stor som en vanlig långpanna) så jag fick göra i en stor och då blir de alldeles för platta och med för lite topping för min smak. Upptäckte dock inte att den saknades förrän smeten var klar, annars hade jag ju kunnat dubbla! Men de smakade ju gott ändå, så ingen större skada skedd.

Kaka:
150 gr smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingridienser för sig och rör ner dem i äggsmeten. Tillsätt smöret & mjölken sist. Häll smeten i en smord eller bakpapperklädd teflonpanna. Gärna en som är hälften så stor som en hel långpanna, annars rekomenderar jag att dubbla receptet så kakorna blir höga och fina! Grädda i 175 grader i ca 25 minuter i mitten av ugnen.

mums1

mums2

Glasyr:
75 gr smör
2 msk kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

kokos och/eller strössel (att ha ovanpå)

Smält smöret och blanda i övriga ingredienser så allt smälts samman. Bred sedan glasyren över den varma kakan och strö över kokos och/eller strössel. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

mums31

mums4

Jag kallar dessa Kärleksmums och har alltid gjort. Men jag veeet att att många har andra namn på dem, vad kallar ni dem??

28
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00