Salami & brieostpaj

Jag tröttnar aldrig på paj! I går blev det en med salami & brieost, åh så gott!!

pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
2-3 msk kallt vatten

fyllning:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 300 g brieost
ca 100 g salami
coctailtomater
salt & peppar

Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform). Låt stå kallt en stund och förgrädda sedan 10 min, 200 C.

Fyll pajskalet med hackad salami (ta en god sort med mycket smak!) och hälften av brieosten skuren i tärningar.

pj0

Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet. Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå. Halvera en näve coctailtomater och lägg på dem med snittytan uppåt. In i ugnen 200 C, ca 30 min. Servera med en god sallad och balsamvinäger. Smaskens!!!

paj11

paj2

En hungrig Micke kom plötsligt in i bilden..

Vad har ni för absoluta favoritpaj??!

 1. Har ett sådant superbra recept på en veggopaj med svamp, lök och tomat, den är supersmarrig. Måste leta reda på det receptet.

  Annars är en favvo spenat och feta eller varnlig ost och skink.

  Kraaaaaaam Åsa

 2. Har två absoluta favvopajjer som jag gör titt som tätt. Tacopaj är min sambos specialité som han brukar få uppdraget att göra när inte jag orkar/har tid att laga mat.

  Min sommarpaj som är god och fräsh med en matig sallad eller på en buffé är en Tomatpaj. Smaskig med olika färger på tomaterna.

  Recepten finns jälvklart på min blogg!

  //Sofie

 3. Köttfärspaj går alltid hem liksom tacopaj!
  Men annars brukar jag göra en vegetarisk variant, en busenkel variant med olika sorters ostar (vilka som helst, men jag har alltid mozzarella) och cocktailtomater i olika färger. Så gott! 😀

 4. Mums..det måste jag testa! 😆
  Min kära svärmor gör en supergod ost och kantarellpaj. Hon river 3 olika sorters ost ex västerbottenost, parmesanost och en rökt ost. Det strör hon ut i ett förgräddat pajskal. Sen bryner hon kantarellerna så de får färg, saltar o pepprar o fördelar över osten. Sen häller hon på en vanlig äggstanning med hackad persilja i. Gräddas sen gyllene!
  Jag gör en god spenat och laxpaj liknande din, som också är en favorit. Paj är ju så tacksamt man kan ha i vad som. Kom precis på hur god din kycklingpaj är..
  Idag har mina barn på 6.5 och 9.5 hör och häpna bakat pepparkakor! 😯
  Men ett är säkert köpt deg är ingen hit..ska vara hemgjord!
  Ha det så bra och mys med familjen!
  KRAM
  En förkyld Birgitta Regander i ett grådassigt Hörby, Skåne

 5. Brieost är ju så himla gott i paj, kan tänka mig att denna blev god.

  Jag ha nyss gjort en med älgskav och kantareller och en briost paj med kantareller, gudomligt goda va dom bägge två..

  Trevlig tisdag på dig

 6. Åh vad det ser gott ut. Oslagbar kombination!
  Min favoritpaj är en kassler/fetaostpaj som är toppad med mozarella och körsbärstomater. Supergod…allra helst om man gör pajdegen på pizzadeg som inte smular sig!

 7. Mm..den ska jag prova! :=)

  Annars med ruccola, grillad kyckling, pesto och soltorkade tomater är god..om det ska vara en annorlunda paj! 🙂

  Ha en bra dag! 🙂

 8. Men gud så bra, igår gick jag in här och fick direkt tips på middagsmaten (även om det blir lagat först idag, kom hem så sent igår så jag orkade INTE ställa mig och kocka). Och idag sitter jag och funderar över vilka pajer jag ska laga till festen på lördag och den här sitter ju som en smäck 🙂
  Tror dessutom jag ska prova Birgittas ost- och kantarellpaj, det lät också sjukt gott.

  Perfekt, halva festplaneringen gjord 😉

  Kram kram

 9. Det lät gott, tror dock min man skulle älska den, får nog testas ochså :mrgreen:
  Jag har TVÅ favoriter när det kommer till matpajer, den ena är faktiskit en som du tipsat om och lagt ut recept på , laxpajen med spenat och romsås till,mmmm sååå gott .
  Den andra är Tacopaj, den tröttnar jag nog aldrig på!!!!!!
  Maila mig om du vill ha receptet!
  Trevlig tisdagskväll!!!!
  KRAM

 10. Vi har en köttfärspaj som mamma brukar laga när det är (var) student och konfirmation och såna där saker. Den är jättegod och har ordentligt med kryddor! (ja, recept kommer på regnetsmat vad det lider, just nu har vi lite ont om tid pga flytt)

 11. Salami – och briepaj! Att jag aldrig har tänkt på det. Tack! Själv älskar jag paj med fetaost och spenat. Eller paj med kyckling, stekt med dijonsenap och honung, och chevre. Prova om du inte gjort det innan och ha i lite zucchini också får du snygg färg på den. Mums!

 12. AnnaT2:s Kycklingpaj
  God godare godast!

  Dubbel sats på pajdegen:

  5 dl vetemjöl, (eller byt ut en del mot grahams)
  1 ½ dl Kesella
  150 gram smör
  Kör i matberedare till en klump eller arbeta degen med händerna.

  Tryck ut degen i två pajformar eller en jättestor, och ställ kallt. Sen ska de förgräddas i 200 grader i tio minuter.

  Fyllning till pajen: (dubbel sats)

  Bryn fyra färska kycklingfiléer tills de är genomstekta. Ett tips med kyckling är att steka filéerna hela först och sen strimla dem lite slarvigt. Då blir strimlorna ”fransiga” och suger upp såsen bra. Jämfört med om man strimlar innan man steker, då får man ju en hårdare yta som inte tar upp sås…

  Nu kom jag ifrån ämnet!

  Skär i alla fall filéerna i bitar efter stekningen och lägg åt sidan.

  Fräs två hackade purjolökar ihop med två stora röda paprikor, och 4 tsk curry. Salta och peppra.

  Är pajskalet förgräddat nu? Då kan du hiva ner all kyckling, purjo och paprika.

  Vispa ihop 6 ägg, 6 dl mjölk och typ 7 matskedar mango chutney. Ha i lite sambal om du gillar stark mat! Vi har en extra stark curry i stället. Häll äggsmeten över pajen.

  Grädda nånstans nere i ugnen 30-40 minuter till ovansidan har stannat och börjar få fin färg.”

  Har du inte Kesella hemma eller inte vill använda det så funkar det här receptet till en pajdeg: 3dl vetemjöl, 100 gr smör, 2-3 msk vatten

 13. Min favvopaj är broccoli och ädelostpaj, det är såååå gott!! Får se om brie och salami blir en ny favorit…..

  Vilka vackra matbilder du tar föresten! Har du något tips på hur man får till kontrasterna i matbilder. Tycker det är svårt. Bilderna här hemma blir ofta platta och intetsägande….kika in på uppleva.blogg.se!

  smaklig lunch!

 14. Ädelostpaj och köttfärspaj med kesodeg o vitlökssås är mina favvisar:))
  eller Man tager det man haver -paj..
  KRAM

 15. Det är supergott att slänga i 1dl sesamfrön i pajdegen, den blir så knaprig och god. Använd gärna riktigt smör och ekologiska sesamfrön. 🙂

 16. Åh det lät gott. Det ska jag prova snart 🙂 Däremot byter jag nog ut salamin mot en stark och ”köttig” chorizokorv. Jag är ett riktigt korvfan. När mamma ville bjuda oss barn på nåt gott när vi var små, fick mina bröder godis/bullar, jag fick ölkorv 😳

 17. Jag älskar matpajer men har aldrig varit en anhängare av själva pajdegen som jag tycker smakar bara torrt mjöl o fett- tills jag provade ett recept där kesella 10 % tillsätts och mängden smör är inte alls stor. Degen blir saftig och smidig o är supergod – ett tips!

 18. Oj, denna pajen låter ju jättegod och den ser mumsig ut också men det brukar det göra det som du lagar och bakar.
  Detta recept ska provas, absolut!
  Roligt med nåt annat eftersom jag mest gör kycklingpaj eller tacopaj..:) Lite trist även om det också är gott..

 19. ÄLSKAR verkligen din blogg, alla dessa recept gör mig galen:) testade ditt recept på frallor i helgen å gud va goda:)< tipsade om din blogg i min blogg om de gick bra?? ja undrar va gräddmjölk är?? ska testa din salami brie paj å vill gärna veta va de är, är de att man bara blandar hälften grädde å hälften mjölk eller?? vore tacksam för svar…kramar jessica

 20. Detta var dagen middag! Helt underbart god paj som gick hem hos både mig och mannen (barnen valde plättar och missade det goda :mrgreen: )
  Ingenting behövdes trimmas till i det här receptet utan allt blev helt perfekt!
  Tack än en gång Vickan 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..