ANNONS

Ananas i karamellsås med rostad kokos och glass

/

Brukar ni se på Tinas Cookalong på tv?? Häromveckan gjorde de denna ananasdessert (när Pernilla Wahlgren var med tror jag?) och det såg så gott ut. Och vet ni vad, det var det oxå!!! 🙂 Testade nämligen i går kväll!

Det här behöver ni till 4 port:

0.5 st skalad ananas
2 msk smör
1/2 dl socker
1/2 st citron, saft
1/2 dl rostad kokos (rosta kokos i torr stekpanna tills den får lite färg)

Bråttomglass
5 dl vaniljglass
3 dl vispgrädde
2 msk mörk rom

Sätt på en vid halv djup kastrull på spisen. Häll i smör och socker och låt det bli karamelliserat. Alltså lite gyllenbrunt. Skär ananasen i klyftor, ta bort stammen. Lägg ner i karamellen och låt den få koka med i ca 4 minuter.

anan1

Glassen: Vispa grädden lätt. Ta i glassen och romen och vispa till mjukglasskonsistens. Lägg upp ananasen i djupa skålar och klicka i glassen.

anan2

Jättegod smak verkligen!! Men den sk bråttomglassen tycker jag blev alldeles för rinnig så nästa gång vispar jag nog upp vaniljglass med rom bara. Men smaken är ju olika, Marcus tex som var över på middag tyckte den var super så här! Nån som testat detta?

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00