Julskinka

Näää nu kan jag inte hålla mig längre. Har längtat efter julmat länge nu och när det damp ner en hel julskinka från Ridderheims i dag så var det ett tecken från ovan 😉 I helgen är det jag som tjuvstartar med ett litet litet julbord!

julskinka

julskinka2

Olivia tyckte kartongen som skinkan kom i var hur kul som helst 😀

Ridderheims färdigkokta julskinka är helt e-nummerfri, gjord på traditionellt sätt och utan en enda tillsats! We like! Återkommer med smak-recension efter helgen då 😉

Har ni tips på goda griljeringar?? Jag brukar bara göra gammal hederlig senaps-griljering (ägg, senap och ströbröd) men det skulle ju vara kul att testa nåt nytt! Eller ska man hålla sig till den gamla vanliga?

 1. Liz skriver:

  Ojojoj!!..julskinka ÄR sååååååå gott!!..det godaste på julbordet, tycker jag 😀

  Hoppas den är sådär saftig och god och ät gärna lite för mig också ;P

  Kram

 2. anna skriver:

  underbar blogg!
  Jag snubblade över ett recept för något år sedan, som sedan dess har blivit mitt ”signum”. vänner och bekanta brukar få den som förrätt och dem blir alla lika förälskade i denna såå enkla, underbara soppa. Här hemma gör jag den kalla vinterkvällar efter jobbet, tar max 20 min!
  Jag skulle tycka det var riktigt roligt om du provade och kanske gjorde en recension ?
  Det är en kräftstjärtssoppa med morot i, här kommer det enkla receptet:

  2 stora morötter
  400 gr kräft eller räkost
  en burk kräftstjärtar i lag
  1 burk creme fraiche
  1 fiskbuljongtärning
  1 L vatten
  salt peppar

  Riv morötterna fint och fräs dem snabbt i en stor kastrull med en stor klick smör, pudra över någon matsked mjöl. slå sedan på vattnet, i med fiskbuljongen och låt det hela sjuda 5 minuter. häll sedan i creme fraichen och kräftosten, låt det smälta under omrörning, salta och peppra ytterst lite då osten redan är salt. (smaksak)!
  När osten smält mixa ordentligt med stavmixer, vi mixar alltid så att morotsbitarna är näst intill borta, då får man en len och underbar soppa, men även det är en smaksak. häll sist i kräftstjärtarna och lite utav lagen, servera! (låt inte stjärtarna koka då blir dem sega)
  Lycka till och jag hoppas på en liten recension 😉

  Victoria: jag har gjort denna soppa många ggr! Alla älskar den!! kika här: http://matplatsen.org/?p=335

 3. Mums..gott med skinka! Blir bra sen när man tröttnat, att strimla och ha i gratänger, pastasåser, grytor, pajer mm.
  Jag brukar ta lika delar Jonny´s sötstarka senap och vanlig senap och en tsk ingefära i. Sen en äggula som jag blandar i. Brer på skinkan och ströar den m ströbröd och grillar i 225*.
  Ingefära passar bra till griskött och vill man kan man sticka i några kryddnejlikor i skinkan om man först gör hål med en knivspets. Jag brukar skära bort lite av fettet på skinkan också, så fäster griljeringen lite bättre!
  Undras tro om man hade kunnat griljera en bit kassler likadant..borde ju också bli gott och är lite billigare!
  Brukar du koka egen skinka eller köper du färdig kokt?
  Jag var stark motståndare till färdig kokt innan, men nu tycker jag det finns så många bra sorter och att det smakar lika gott!
  Ha en fin dag! Här är det förkylt!
  KRAM 😀
  Birgitta i ett stormigt och råkallt Hörby, Skåne

 4. Tina skriver:

  Hej hej!
  Här kommer ett tips på en god griljering:

  Citrusgriljerad skinka
  finrivet skal från 1 apelsin
  finrivet skal från 1 lime
  1 dl skånsk senap
  1 msk honung
  1 äggula
  2 msk maizena majsstärkelse
  1 dl ströbröd
  Blanda allt utom ströbröd och bre på skinkan.
  Sikta över ströbrödet
  Griljera skinkan i ca 15 min (250 gr, övervärme)

  Detta är en av mina favoriter. Skinkan får härlig smak av både lime och apelsin.

 5. Mia skriver:

  Tråkig som man är, kör jag samma varje år. ägg, senap och ströbröd. 😳
  Men det är sååå gott! Nu längtar jag till julborden ska börja.. brukar vara trött på dom lagom till lucia! Alla dessa företagsjulbord…! 😉
  Kram Mia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..