NK-praliner

Jag hittar inte sladden till min mobil så Sthlms-trippen i bilder får vänta lite.. Men jag kan ju visa något som jag fick med mig hem i shoppingpåsarna, FAVORITPRALINERNA från NK. Godare finns inte, jag lovar!!! De två absoluta favoriterna är de med Smörkolafyllning och de med Limefyllning. När jag bodde i Sthlm så brukade jag fira fredagarna med att köpa några sådana till kaffet. Eller muntra upp mig med när jag var nere. God choklad är bästa medicinen!! 😀

Så bor ni i Stockholm eller har vägarna förbi så kika in på NK, bottenvåningen, och köp några praliner. De är helt klart värda det hutlösa kilopriset! 😉

praliner

Appropå praliner, har ni några tips och recept på några godingar som passar i jul??!! Tänkte göra ett helt fat med olika praliner på gottebordet så jag behöver alla tips jag kan få 🙂

 1. Annica skriver:

  Varför inte lägga in kardemumma i congac och sedan koka en tryffel på vit choklad som du sedan spritar ut i mjölkchokladskal…mums säger jag bara!

 2. Daniela skriver:

  Jobbar nära NK, ska ta en sväng förbi där imorrn=)
  Förresten, får man fråga varför ni flyttade ifrån stockholm?
  Tack för en underbar blogg, den bästa av alla matbloggar!!

 3. Marika skriver:

  Gjorde vita chokladpraliner förra julen med pistage i och det blev otroligt super smarriga!Hittade inte receptet nu men slog lite på internet och tror det var det här receptet jag hade.. verkar kanske lite krångligt med alla steg, men det är så värt det! 😆

  Recpetet är:
  0,5 dl vispgrädde
  50 g smör
  1/2 dl mascarpone
  150 g vitchoklad
  1 dl florsocker
  1/2 dl fint hackade pistagenötter
  150 g vit choklad
  Koka upp grädde, smör och mascarpone i en lite kastrull. Rör ner choklad och florsocker och smaksätt med apelsin eller pistagenötter.
  Häll upp smeten i en skål och låt den svalna. Sätt in i kylskåp i ca 2 timmar. Rulla ut smeten till jämna bollar och ställ att torka i rumstemperatur. Smält 150 g vit choklad och låt svalna. Doppa bollarna i chokladen så att de täcks helt med choklad. Låt stelna.

 4. Annika skriver:

  En favorit för min dotter är när man smälter ljus choklad o brer ut på bakpapper,låt stelna.
  Sen smälter man vit choklad o brer över den ljusa.Låt det stelan igen.Krossa polkagrisar och strö över
  De blir dekorativa och lite rosa(kanske därför dotra gillar dom lite extra).

 5. Annika skriver:

  Min favvo bok vid juletid är JULGODIS för små och stora sockerbagare,av Johanna Westman.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..