ANNONS

En gammal favorit

/

Godkväll! Olivia och jag är hemma hos mina föräldrar på middag och sover över här (Micke är på jobbfest och kan få sova ut tänkte jag 😉 ). Snart dags för Idol och fredagsmys. Först tänkte jag bara tipsa er om den här gamla godingen. För några år sen gjorde vi den här pajen varenda fredag och jag vet att många av er som läste här redan då testat den, har ni inte? Ni som inte gjort det, gör det!! Vi hade den till middag här i veckan, slurp.

Mexikansk kycklingpaj
pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
(det går minst lika bra med färdig smördeg, det har vi oftast i just denna!)

Fyllning:
5-8 feferoni, hackade
1/2 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
ca 10 färska champinjoner, skivade
smör att steka i
150 g Philadelphiaost
1/2 burk Chunky Salsa
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda ca 10 min.

Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn kyckling, lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

Servera med en god blandad sallad och guacamole. Riktigt riktigt gott!!!

mex1

mex2

mex3

mex4

Jag har lärt upp min assistent att nagga pajdeg. Den blev väääldigt prickig 😉

Ha en trevlig fredagkväll!! Och heja Eric & Tove i Idol 🙂

14
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00