ANNONS

Fudge

/

Mer julgodis. Hittade ett recept på Marabou-fudge i receptlådan och såg inne hos LiKryddburken att hon gjort dem häromdan så jag blev så sugen på att testa. Min variant blev dock en Fazer-fudge för det var den chokladen jag hade hemma 🙂 Men åååååhhh så goda de blev!!! Härlig kolaaktig smak och de riktigt smälter i munnen. Här kommer receptet:

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå och småkoka på medelvärme tills smeten kommit upp i 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen, supersmidigt!

fud1

fud2

När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en liten bakpappersklädd form. Låt stå i kylen tills den stelnat och skär upp fudgen i rutor.

fud3

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00