Fudge

Mer julgodis. Hittade ett recept på Marabou-fudge i receptlådan och såg inne hos LiKryddburken att hon gjort dem häromdan så jag blev så sugen på att testa. Min variant blev dock en Fazer-fudge för det var den chokladen jag hade hemma 🙂 Men åååååhhh så goda de blev!!! Härlig kolaaktig smak och de riktigt smälter i munnen. Här kommer receptet:

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå och småkoka på medelvärme tills smeten kommit upp i 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen, supersmidigt!

fud1

fud2

När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en liten bakpappersklädd form. Låt stå i kylen tills den stelnat och skär upp fudgen i rutor.

fud3

 1. Sofia skriver:

  😯 Såååå jäkla gott!

 2. Sussie skriver:

  En fundering – tror du att det skulle kunna gå och göra fudgen efter det här receptet men byta ut den rena chokladen mot Salmiakki-choklad??? Min oro är att fudgen kanske blir för lös när man tillför ”vätska” i form av salmiaksåsen där….. Skulle behöva ett proffstyckande i frågan :mrgreen: för jag blir så j*la arg 👿 om det går åt skogen!

 3. Sussie skriver:

  Ännu ett av dina recept som har avklarats idag 😛
  Slängde precis in dem i frysen i väntan på julen och fick smaka från kanterna!! Underbart – som mjuk knäck med en hint av choklad 😀 – blir en sats till som ska tas med till familjefirandet på julaftonen!!!

 4. Sara skriver:

  Hej! Vilken av fazers choklader använde du? Använde du ”fazer ögon ljus choklad”? Det bra med fazers choklader är att de flesta inte innehåller spår av nötter till skillnad från alla andra choklader! Perfekt till nötallergiker som jag!
  MVH Sara

 5. linn skriver:

  Gjorde dessa igår. Mums säger jag bara! Perfekt konsistens hade de också. Tack för receptet 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..