ANNONS

Ulrikas mangokyckling

/

Nu ska ni få ett smarrigt recept som jag fått från min kompis Ulrika. Nämligen hennes goa mangokyckling som jag tiggt till mig receptet på 🙂 Laga gärna en stor sats för det är minst lika gott dagen efter i matlådan, om inte godare!!

1 kyckling (går lika bra med kycklingfiléer)
1-2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 hönsbuljong
1 msk soja
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 mango (Ulrika rekommenderar burkmango, blir saftigare och godare)

Dela kycklingen (eller strimla filéerna). Bryn i smör i en stekgryta. Lägg i sambal oelek, vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i 15 min. Strimla purjolöken grovt. Rör i purjo, creme fraiche och mango chutney. Låt koka 5 min. Lägg i mangon som delats i småbitar. Servera med ris och extra mango chutney bredvid.

ulrika

15
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00