Ulrikas mangokyckling

Nu ska ni få ett smarrigt recept som jag fått från min kompis Ulrika. Nämligen hennes goa mangokyckling som jag tiggt till mig receptet på 🙂 Laga gärna en stor sats för det är minst lika gott dagen efter i matlådan, om inte godare!!

1 kyckling (går lika bra med kycklingfiléer)
1-2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 hönsbuljong
1 msk soja
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 mango (Ulrika rekommenderar burkmango, blir saftigare och godare)

Dela kycklingen (eller strimla filéerna). Bryn i smör i en stekgryta. Lägg i sambal oelek, vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i 15 min. Strimla purjolöken grovt. Rör i purjo, creme fraiche och mango chutney. Låt koka 5 min. Lägg i mangon som delats i småbitar. Servera med ris och extra mango chutney bredvid.

ulrika

 1. Rebecca skriver:

  Hej, gjorde mango rätten som va SUPER god men hur fasiken får man den sådär orange, min blev brun 😉 Kan de ha och göra med att ja hade fryst mango ?

 2. Katrin skriver:

  Detta låter hur gott som helst, ska jag ge mig på ikväll =)
  Jag hittade burkmango vid fruktkonserverna på Ica maxi.

 3. elin skriver:

  hittade din blogg idag och gud de receptet var helt i min smak! Den ska tillagas snarast ^^

 4. Helena skriver:

  Ni som undrat ang burkmango så har jag köpt det i ”skivor” flera gånger på Willys..var iof ett tag sen nu men det borde ju finnas kvar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..